zaterdag 31 oktober 2015

Leven zonder televisie

Binnenkort loopt onze alles in 1 abonnement af. Voor internet/bellen/televisie betaal ik momenteel 25 euro per maand.  Twee jaar geleden was  dit het goedkoopste abonnement dat ik toen kon vinden.
De afgelopen tijd ben ik op zoek geweest naar een vergelijkbare aanbieding. Helaas lijken de prijzen gestegen. Het enige 3 in 1 pakket wat ik voor dezelfde kon vinden had een (traag?) internet van maximaal 10 mb. Ter vergelijking, nu heb ik max 30 Mb.

Eerlijk gezegd zint het me niet om meer te gaan betalen voor mijn 3 in 1 pakket. Ongetwijfeld zijn de kosten voor de bedrijven die internet, bellen en tv leveren gestegen.
Aangezien ik hier mijn eigen 'bedrijf' heb en de kosten niet wil laten oplopen heb ik een radicale keuze gemaakt.

Internet
Willen we het komende jaar niet meer gaan betalen voor internet/bellen/tv dan zullen we keuzes moeten maken. Internet is tegenwoordig toch wel belangrijk. Leven zonder internet is waarschijnlijk best wel mogelkjk maar met opgroeiende kinderen niet echt een optie. Zelf maak ik ook graag gebruik van internet, dus internet blijft.

Bellen
Betaalde je vroeger 35 euro (of was het gulden) voor je vast telefoonlijn, tegenwoordig krijg je bellen er gratig bij en betaal je alleen je belkosten. Als je daar een beetje verantwoord mee omgaat dan hoeft je dat niet veel te kosten.

Televisie
Dan komen we bij de televisie. Dat kost best nog wel wat. Tenminste, als ik het weglaat uit mijn pakket scheelt het me 8 euro in de maand. Bovendien loopt het contract zonder televisie waar mijn oog op is gevallen 12 maanden in tegenstelling tot het duurder wordende 3 in 1 pakket dat een contract van 24 maanden heeft.

Ik heb mijn tv abonnement opgezegd. Binnenkort hebben we dus geen tv meer. Of ik het ga missen? Ik denk het niet. De keren per maand dat ik televisie kijk zijn op 1 hand te tellen.
Verder staat de tv best vaak aan maar wordt deze voornamelijk gebruikt als een soort van achtergrond muziek. De tv staat wel aan maar niemand kijkt echt. De programma's die we wel kijken zien we meestal via uitzending gemist.
Ik ben benieuwd.

6 opmerkingen:

 1. Waarom kun je je oude abonnement niet door laten lopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie vraag. Het oude abonnement was een aanbieding van 2 jaar. Na 2 jaar worden de kosten 39,95. Dat is geen optie helaas.

   Verwijderen
  2. Ah oke, ik vond die 25 euro al zo goedkoop. Ik heb alleen internet voor 19,95 en dat is de goedkoopste die ik kon vinden. Kon bij dezelfde provider ook eerst een aanbieding nemen maar dan was de maandprijs daarna weer hoger dus dat schiet dan niet op als je van plan ben een poosje te blijven. Gas en licht wisselen doe ik vaak maar bij internet laat ik dat wel uit mijn hoofd, dat geeft meestal ellende.

   Verwijderen
 2. Dat gaat ook kwh electrisch schelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook wij merken nu (nadat we de dag na Hemelvaart een stroomvrije-experiment-dag hielden) geen tv meer in huis. Nog wel de aansluiting, voor het geval we toch nog wat willen zien, maar ook daar zijn inmiddels flinke bedenkingen over. Tv biedt niet zo veel soeps meer, vinden wij. En zeker niet voor het bedrag dat we nog steeds neer tellen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk blogje! ik zag u via andere blogster, zo gaat dat in blogland, ik volg meestal blogjes
  die hebben dezelfde hobby's als ik, ik kijk naar om hier te bezoeken, groetjes ❤️‍

  BeantwoordenVerwijderen