woensdag 29 maart 2017

Nieuwe tuin voor 10 euro

De afgelopen vier weekenden besteedde ik veel tijd in mijn tuin.
De grootste klus was het reinigen van de tegels. Tjonge, wat een karwei is dat. Vooral als je dat niet hebt bijgehouden. Ik denk dat dit klusje 10 jaar geleden voor het laatst is opgepakt. Tegel voor tegel werd met de hogedrukreiniger behandeld. Tegels waarvan ik de kleur lang niet meer had gezien zagen er weer als nieuw uit. Leuke bijkomstigheid is dat de tuin wat groter oogt omdat de tegels nu aardig wat tinten lichter zijn geworden.

In het begin hielpen de kinderen enthousiast mee, spelen met water, leuker kan bijna niet. Na een tegel of 5 raakte de lol er toch snel van af. 
Afgelopen weekend werden de laatste tegels schoongespoten. 
Vandaag haalde ik wat zand op in de bouwmarkt en verspreide deze over de tuin zodat de ruimte tussen de tegels weer mooi opgevuld is.

De tuin ziet er echt weer helemaal fris en als nieuw uit. 
Het komt goed uit dat ik in het voorjaar jarig ben. Mijn verlanglijstje is dan ook helemaal gevuld met tuinwensen.

Ik had verwacht dat de hogedrukreiniger veel stroom zou verbruiken, dit valt enorm mee. Totaal kom ik op nog geen 3 euro, voor de zakken zand was ik nog wat geld kwijt maar alles bij elkaar kostte de ; 'nieuwe' tuin me nog geen 10 euro.

Heerlijk zeg, laat de zomer maar snel komen !!
4 opmerkingen:

 1. Nadat man de voortuin had bewerkt met de hogedruk kon ik het niet laten om al wat kleurige plantjes aan te schaffen. ( ik weet dat je beter kunt wachten tot ijsheiligen) het ziet er zo vrolijk uit nu. Heb al heerlijk genoten in de tuin met een kop koffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk!!
  wij zijn wat meer geld kwijt.. man wil om die reden alles zelf doen... (vorig jaar dit huis gekocht.. heel de tuin ziet er niet uit.. al veel aan gedaan maar nog veel te gaan.. ach ja dan wordt het langzamerhand naar onze wens en een heerlijke plek om te ontspannen en om de kinderen en opvangkinderen te laten spelen! (maar moet opgehoogd worden, nieuwe tegels, veel verven, een boom eruit etc... een overkapping eruit.. genoeg te doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad heerlijk genieten in de tuin nu.
  Het onkruid en de groene aanslag verwijder ik door heel simpel pure azijn (40 cent per fles) over het onkruid tussen de voegen te spuiten. De groene aanslag gaat dan vanzelf mee weg. Na enkele dagen wordt het dor en veeg je het vanzelf mee weg. Werkt voor mij zo al jaren super! Het onkruid blijft maanden weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt heel gemakkelijk.
   Ga ik zeker ook eens proberen maar de tegels zelf waren ook heel vies, weet niet of dat met schoonmaakazijn weggaat.

   Verwijderen