dinsdag 10 februari 2015

Verjaardagsfeestje

Elk jaar weer een terugkomend 'feest'. De verjaardagen van de kinderen. Ze zijn allemaal rond dezelfde tijd jarig. Het feest voor familie en bekenden probeer ik te combineren, dus 1 uitnodiging en 1 feest voor alle kids tegelijk. Dat scheelt behoorlijk veel geld maar ook tijd en energie. Dat laatste ontbreekt er soms gewoon aan.

De kinderfeestjes plan ik wel appart per kind. Het leeftijdsverschil is te groot om de feestjes te combineren en bovendien is het gewoon leuk om je eigen feestje te hebben. De jongste is nog te klein voor een feestje met vriendjes. De oudste 2 regelen het allemaal zelf. Dus dan valt het allemaal nog wel mee.

Momenteel staat het feestje van de 8-jarige op de rol. Vorig jaar ging hij met zijn vriendejes naar de film. De filmkaartjes had ik bij elkaar gespaard met miles. De popcorn en drank nam ik mee van huis en zo was ik alles bij elkaar nog geen 10 euro kwijt.
Dit geintje gaat dit jaar niet meer op er zijn nog lang niet genoeg miles gespaard.
Het jaar daarvoor hield hij zijn feestje in een indoor speelparadijs. Dat was op zich heel leuk maar zo schandalig duur. Volgens mij waren we iets van 120 euro kwijt.

Deze week wil ik de uitnodigingen de deur uit doen. Mijn creatieviteit laat me momenteel danig in de steek. Ik zoek iets low budget en low energie. Er zijn 2 volwassen begeleiders en 7 kinderen (2 van onszelf)
Het zijn jongens, dus het liefst iets actiefs of buiten. Hele dag hier binnen is geen optie.
Iemand een idee?

8 opmerkingen:

 1. Ik weet niet wat jij onder "low energy" verstaat? (As if " geen zin"?)

  Speurtocht kan zó leuk zijn! Zeker wanneer je er een soort gek cache van maakt. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil, met tussendoor opdrachten of raadsels.

  In feite zouden alle "Wie is de Mol" opdrachten als inspiratie kunnen dienen.

  Veel plezier!

  PS geniet ervan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik geen zin heb dan maak ik gewoon zin :)
   Ben erg moe de laatste tijd en moet echt wat beter op mezelf gaan letten aldus de huisarts. Dus even niet teveel hoogdravende en energievretende missies. Makkelijker gezegd als gedaan maar k moet echt ff pas op de plaats proberen te maken..
   Wie is de mol jr dat klinkt wel interessant. Er
   zitten hoogvliegers in het clubje vrienden. Dus dat kan spannend worden.
   Mijn zoon had als ideetje om te gaan zwemmen, is ook niet duur maar ik durf dat echt niet aan. Het zal je gebeuren dat een kind onwel wordt tijdens het zwemmen met alle gevolgen van dien....

   Verwijderen
 2. Mijn dochter is pas in juli jarig, maar ik ben alvast een beetje gaan zoeken naar mogelijkheden. Dit jaar wil ik het niet meer thuis organiseren. Althans niet de gehele activiteit. Dochterlief gaf de indoorspeeltuin op als idee, maar het nadeel is dat een "leuke" indoorspeeltuin zich weer op 30 minuten rijden bevindt. Ik ben dus verder gaan speuren. Natuur monumenten kreeg ik als tip van iemand, maar hier in de buurt is er niet veel en wat er is is ook 10 euro per kind. Dat is dan voor maximaal 2 uur geloof ik en buiten. Dus bij slecht weer zit je.

  Toen kwam ik bij discobowlen uit. Programma duurt van 15:00 uur tot 18:00 uur. Minimaal 5 kinderen incl. drinken (onbeperkt limo), patat met een snack en een ijsje voor 11,50 euro per kind.

  Dat gaat het hier denk ik worden. :)

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iets educatiefs is ook leuk eigenlijk, zal eens even rondkijken.

   Verwijderen
 3. Heb je al gekeken op de site van betaalbare-kinderfeestjes.net; hier staan allerlei kinderfeestjes op per provincie met een max van EUR 6,50 per kind. Succes en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu nog wat jong, maar wellicht voor de toekomst...een dropping in t donker. Groot succes bij neefjes van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi hoi, fijn om weer even wat van je te lezen. Een dropping vond ik vroeger ook geweldig. Weet niet of het in de stad zo een goed idee is, bovendien heb ik dan nog een volwassene nodig. Je brengt me wel op een ander idee, schatzoeken met zo een gps tracker, dat is misschien wel een goed idee. Geen idee hoe, wat, waar maar daar ga ik eens even achteraan.

   Verwijderen