zaterdag 14 februari 2015

Hoeveel is een huis vol waard

Zojuist alvast bekeken; de nieuwe aflevering van het sbs6 programma 'Hoeveel ben je waard'. Daarin gaan dit keer een boswachter en de familie Deijs (jawel de familie uit de serie 'Een huis vol') met hun financiele billen bloot.

Het was stiekem een wens van mij om eens te zien hoe grote gezinnen rond komen van 1 salaris en zoveel kinderen. Knap dat ze zonder een strak huishoudboekje toch goed rond kunnen komen.
Ingridt geeft ongeveer 100 euro uit aan boodschappen. Dit terwijl er nog 6 kinderen thuiswonen. Ongetwijfeld zullen er vaak oudere kinderen thuis komen eten. Dus die 100 euro doet ze prima. Wel stonden er in de voorraadkast veel potjes, pakjes en zakjes merk/gemakseten. Daar zou nog wel wat op te besparen zijn. Al met al petje af, ze doen het prima.

Zelf heb ik van medio 2013 tot eind 2014 elke cent die ik uitgaf bijgehouden. In die tijd kreeg ik inzicht in alle inkomsten en uitgaven en begon ik met sparen en bezuinigen. Als ik vergelijk toen en nu bespaar ik maandelijks 400 euro. Dit puur door over te stappen naar goedkopere energie en telefonie aanbieders, door zuiniger om te gaan met energie en ik alleen de hoognodige spullen kocht. Omdat ik minder ben gaan werken zijn de inkomsten ook wat minder, maar ondanks dat, sparen we nog altijd meer dan voor die tijd.

Dit jaar ben ik niet meer begonnen om alle uitgaven bij te houden. Alleen de uitgaven van de weekboodschappen worden nog bijgehouden en helemaal uitgeplozen. Waarom ben ik ermee gestopt? Eigenlijk heb ik er geen goede reden voor. Het is veel werk ja, maar als je het wekelijks even bijhoudt valt het ook wel mee.
Voorlopig laat ik het even zo, mocht ik merken dat het geld uit de vingers glipt kan ik alsnog beginnen met de maandoverzichten.

Wil je de uitzending alvast bekijken dat kan via de site van sbs6. De tv uitzending kunnje a.s. woensdag zien.

4 opmerkingen:

 1. Ik houd sinds half jaar bij wat we waar aan uitgeven. Het is knap hoe ze het foen met zoveel kinderen. Ingrid was ook eerlijk over het feit dst ze af en toe ook meer uitgaf dan wellicht strikt noodzakelijk. Niets menselijk is ze vreemd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ingridt en haar familie zijn heel open geweest over hun leven en over hun financiën.
   Ik heb echt van de uitzending genoten. Nu de de andere families nog even met de financiele billen bloot. De dame die koekjes bakt en het gezin wat zoveel kleine kinderen heeft dat het beiden geen tijd heeft om te werken :)

   Verwijderen
 2. Complimenten, dat je 400€ per maand bespaart.
  Dat houd je toch maar mooi in the pocket.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die 400 bespaar ik wel wel maar omdat ik minder ben gaan werken hou ik dat bedrag niet over helaas.

   Verwijderen