dinsdag 27 december 2016

3de Kerstdag,

Vroeger noemde mijn moeder de dag na kerst altijd 3de Kerstdag. Ach ja, vroeger die goede oude tijd. Naar mijn idee duurde het kerstfeest vroeger wel een week of 3. Vroeger duurde alles langer. Tegenwoordig vliegt de tijd.

Alhoewel ik vandaag gewoon weer moest werken, en vanmorgen met verborgen tranen mijn kinderen bij de opvang achterliet, kon ik toch nog een beetje nagenieten van de kerstdagen.
Wat hebben we heerlijke dagen gehad. Gezellig met zijn drieën en de rest van de familie. Traditiegetrouw vieren we kerst met de hele familie. De familie bestaan inmiddels uit een man of 30. We komen bij elkaar op een plek centraal gelegen van alle aanwezigen.
Mijn familie woont namelijk door het gehele land, van Zeeland tot Overijssel.


Het is altijd een gezellig samenzijn. Een ieder neemt een of meerdere gerechten mee. Aangezien sommigen van ons meer dan 3 uur rijden van elkaar vandaan wonen en het allemaal vrij druk hebben zien we elkaar soms maanden niet. Heerlijk om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Inmiddels weet ook de gehele familie dat ik nogal spaarzaam leef. Ook is het ook de gewoonte geworden dat ik de restjes meeneem. De restjes zijn meer dan restjes alleen.  Bakken vol eten, halve taarten, aangebroken, maar ook nog dichte, flessen en pakken sap en frisdrank worden mijn kant opgeschoven. borrelnootjes en chocola genoeg voor in ieder geval dit jaar. Komt dat even goed uit, lekker een extraatjes deze week en natuurlijk een goede bodem voor oud en nieuw.

1 opmerking:

  1. Gezelligheid met familie kan je net die boost geven die je soms nodig hebt. En een hoop restjes is ookook héél fijn!
    Die verborgen tranen, die snap ik helemaal :(

    BeantwoordenVerwijderen