vrijdag 30 december 2016

Opvangleed compenseren

Het doet mijn naam geen eer aan maar..........voor het eerst in jaren kregen mijn kinderen dit jaar zowel van sinterklaas als van de kerstman grote cadeaus.

Voorheen was het altijd of van sint of tijdens de kerst een groot cadeau.
Dit gaat altijd in overleg,  zo ook dit jaar, en we kozen unaniem voor de sint.
Sinterklaas pakte flink uit, van de verdiende Roamler inkomsten kocht ik vrij dure cadeaus.

Maar tot ieders verbazing lag er opeens voor iedereen ook een flink cadeau onder de kerstboom.
Zelf sta ik er ook nog steeds van te kijken dat ik het zover heb laten komen. Ik kan sinterklaas en de kerstman natuurlijk wel de schuld geven maar de enige die hier verantwoordelijk voor is ben ik toch echt zelf.

Waarom ????
Deze kerstvakantie moet ik voor het eerst mijn kinderen elke dag naar de opvang brengen. Andere vakanties was ik of hun vader vrij. We gingen dan leuke dingen doen, dagjes uit en de vakantie gebruikten we ook om uit te rusten, bij te komen van de hectische schoolweken.

Toen ze nog jonger waren gingen ze wel naar de opvang maar dat was hooguit 2 dagen in de week.
Ze gaan nu wel, ze hebben geen keuze, maar ze gaan met grote tegenzin. Het is best leuk daar, althans er worden leuke activiteiten aangeboden.
Maar mijn kinderen gaan liever hun eigen weg, trekken hun eigen plan, dat groepsgebeuren is wel even leuk maar een hele dag dat vinden ze best pittig. Ze komen vermoeider terug van een dag opvang als van een dagje school. Rustig aandoen is er niet bij. Mijn oudste zoon wordt moe van ál die stuiterbalkinderen' zoals hij het zelf noemt. Aanstaande maandag heb ik een gesprekje aangevraagd met de opvang om te bespreken hoe het de kinderen iets aangenamer gemaakt kan worden.
Op mijn werk ga ik het ook bespreken. Omdat ik ook al geen weekenden werk en geen avonddiensten draai, werd mij niet toegestaan dat ik tijdens de kerstvakantie vrij nam.

Het is een reactie die ik niet van mezelf gewend ben. Het lijkt of ik met deze cadeaus het opvangleed probeer te compenseren. Waarschijnlijk niet eens om de kinderen tegemoet te komen maar voor mijn eigen gemoedsrust.


5 opmerkingen:

 1. Och, het is zo als het is. Je moet jezelf ook de tijd geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Dan zijn ze dit jaar maar eens lekker verwend. Vinden ze vast niet erg ;-)
  Ik weet niet hoe bij jou de situatie is, maar zou je de vakanties niet kunnen verdelen met de vader? Als ik het goed lees deden jullie dit in het verleden ook? Waarom zou dit veranderen? Jij de ene vakantie vrij, hij de andere of iets dergelijks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend joh. Ik hoop dat je erover kan praten hier en daar en een goede oplossing kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's niet fijn. Je afwezigheid compenseren kan natuurlijk niet, maar is wel héél begrijpelijk.
  Misschien kan de vader weer een rol spelen in de vakantie? Heb je geen opa's of oma's die willen helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dat er wordt meegedacht door lezers.
  De optie vader betrekken in het oppas geheel is heel logisch.
  Echter heeft deze vader de scheiding nog niet kunnen verwerken en helemaal geen contact meer met mij en zijn kinderen wil. Onvoorstelbaar maar helaas is het een feit.
  Opa en oma wonen heel ver weg. Gelukkig kunnen ze in geval van ziekte (kind of ik) wel een helpende hand bieden. Voor vakanties is dit helaas geen optie.
  Ik denk dat ik het toch op mijn werk moet zoeken. Desnoods nog minder gaan werken. Ik weet nu in ieder geval dat 2 weken naar de opvang voor de kids (uhm, voor mij) geen goed idee is.
  Het goede nieuws....we zijn inmiddels op de helft van de vakantie :l)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zojuist een zeurblog geplaatst waar ik het oa over opvang heb. Laat ik even duidelijk stellen dat ik jouw situatie daar niet mee bedoel!
   Jij hebt géén keus momenteel.

   Verwijderen