zaterdag 10 december 2016

Elk jaar een andere kleur kerstboomversieringVanmiddag bezocht ik een tuincentrum waar ik vaker kom. Wat heb ik genoten zeg. De medewerkers hadden alles uit de kast gehaald om de winkel helemaal in kerstsfeer te brengen. Inclusief rendieren, arrenslee en heel veel kerstmannen. Maar ook ijsberen en pinguïns. En natuurlijk heel veel lampjes. Lampjes voor in de kerstboom, voor buiten, gekeurde, knipperende lampjes, voor het raam, achter het raam, voor op het dak als je zou willen eigenlijk lampjes voor overal. Alle maten, kleuren en prijzen zo gek als je maar zou willen.

Ook kerstboomversiering was er in alle kleuren en prijzen. Nostalgische figuren maar ook hysterisch felroze ballen. Er was ook een afdeling speciale kerstversiering. Ik denk dat deze handgemaakt waren. Ze waren niet mijn smaak en pasten ook zeker niet binnen mijn budget. Per stuk kosten ze rond de 17 tot 30 euro. Ach ja..... wat zal ik zeggen. Ik heb het er in ieder geval niet voor over.

Kerstversiering toen en nu

Mijn eigen kerstboom thuis krijgt elk jaar een andere kleur versiering.

Dit jaar kozen we voor rood en wit.

Vorig jaar was het donkerrood.
Volgend jaar kunnen we kiezen uit de volgende versieringen;
groen, bruin, blauw, goud, zilvergrijs, wit, hout, Bijbelse figuren, smurfen, rood, donkerrood en wit of we kiezen een combinatie van deze.

Deze overvloed aan keuze stamt nog uit de tijd dat ik van gekkigheid niet wist wat ik met mijn geld aan moest. Ieder jaar schafte ik dus een andere kleur/thema kerstversiering aan voor in de kerstboom. Kan me nog een keer herinneren dat ik toch wel opkeek bij de kassa, had meer dan 100 euro (of was het gulden, blijft veel) aan kerstballen.
Elke jaar kocht ik ook een nieuwe kerstboom, een echte, die paar tientjes maakte me niets uit..
Een aantal jaar geleden kocht ik een kunstboom en ben daar nog steeds heel gelukkig mee.
Gelukkig heb ik altijd de kerstversiering bewaard. Die komt nu goed van pas. Elk jaar weer een ruime keuze aan versiering. Ik doe inspiratie op in dure tuincentra en hou mijn geld lekker op de bank.

1 opmerking:

  1. Wat een uutgaven doen mensen toch met kerst, hè...?

    Voor mij zijn (kitsch) kerstballen het ideale item op het sinterklaaslijstje. Niet te duur, leuk om te shoppen voor de sint en in de boom is altijd wel een plekje voor eentje meer.

    BeantwoordenVerwijderen