woensdag 8 november 2017

Fiets gestolen

Weg fiets
Afgelopen maandag, op klaarlichte dag, is mijn fiets gestolen. Ben er nog steeds ziek van. Het feit dat iemand het lef heeft om mijn bezit in te pikken maakt me erg boos. Wat ook heel veel boosheid gaf is het gedoe wat je er van hebt. Ik kwam dus vervolgens veel te laat om de kinderen op te halen.. Moest, met zware tas, helemaal naar de school lopen. Normaal fiets ik in 20 minuten daar naar toe. Heel vervelend, dan ook nog eens helemaal naar huis lopen.  Voordat we thuis waren was het alweer voetbaltijd. Geen tijd meer om iets te eten of drinken, hals over kop alle spullen pakken en wegwezen. Voordat je dan 's avonds thuis bent en heb gegeten is het 21.00 uur. Veel te laat dus. Normaal past alles net in elkaar. Maar op zo een dag loopt alles helemaal in het honderd.

En wie heeft nu mijn fiets? 
Vast iemand die hem niet nodig heeft om naar zijn werk te gaan en om zijn kinderen op te halen. Echt zo oneerlijk. Gemakshalve ga ik er even van uit dat het een man persoon was.
Mijn fiets stond pal naast de voordeur op de locatie waar ik op dat moment aan het werk was. Hij stond op slot, gewoon fietsslot en daarbij ook nog met een kettingslot aan de lantaarnpaal.
Toen ik klaar was met werken stapte ik naar buiten en zocht ik tevergeefs naar mijn fiets. Echt een vreemde gewaarwording. Ik had de sleutel in mijn hand, loop naar de plek waar ik de fiets heb achtergelaten, weg fiets.

Aangifte
Gelukkig heb ik het framenummer en alle kenmerken van de fiets kunnen opgeven. Via internet heb ik aangifte gedaan. Niet dat ik ook maar een beetje de illusie heb dat de politie nu opzoek gaat naar mijn fiets...
De fiets was alweer 6 jaar oud. Heb hem via mijn werk met het fietsenplan gekocht. Maar toch, er zaten net 2 nieuwe banden onder, hij had nog minstens 19 jaar meegekund. Het was een fijn fietsje.

En nu?
Dinsdag heb ik bij de kringloop een andere fiets gekocht. Toevallig was ik daar vorige week een had wat goede fietsen zien staan. Eigenlijk was ik op zoek naar een fietsje voor mijn zoon, alvast voor zijn verjaardag. Een fiets voor hem was er niet maar voor mij gelukkig wel. Voor een zacht prijsje kocht ik een degelijke tweedekans fiets. geen nieuwe, maar wel met 6 maanden garantie.
O ja, en ik kocht maar weer een extra dik ketting slot en een fiets stoeltje. Ja het fietsstoeltje was ook weg. Zucht7 opmerkingen:

 1. Enorm balen, vooral omdat je direct onthand bent. Maar dat ze een fiets met fietsstoeltje jatten...erg hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh wat triest. Dat zou mij ook boos maken, dat anderen menen aanspraak te mogen maken op jouw spullen.
  Hier in de omgeving zet de politie regelmatig fietsen op fb die ze gevonden hebben of aangetroffen bij invallen ed. Misschien is dat bij jou ook en herken je jouw fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb al paar keer gehad dat mijn fiets gestolen is. Echt balen dan hoor en maar zoeken op dat moment waar heb ik mijn fiets gelaten.

  Ik heb ook aangifte gedaan met framenummer doorgegeven en 1 jaar later kreeg ik een brief mijn fiets was gevonden. Laten opknappen voor 130 euro en nu fiets ik ermee naar het werk en staat hij op het station. Met een slot en kettingslot, hopelijk gaat dat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is dus nog hoop. Zou heel fijn zijn. We wachten rustig af.

   Verwijderen
 4. Wat vervelend. Ik hoop dat je fiets snel terug gevonden gaat worden. Helaas gebeurt het heel vaak. Mijn fiets is zelfs een keer gestolen uit een afgesloten berging, met 3 sloten om m'n fiets. Ik koop nu alleen nog maar tweedehands fietsen die er niet bepaald mooi uit zien. Hopelijk wordt mijn fiets dan minder snel gestolen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dat is zo vervelend als andere mensen niet met hun handen van je spullen kunnen afblijven! Van mij is ooit een mooie rode oma fiets gejat.... Nooit terug gezien.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen