zondag 29 maart 2015

Nooit te oud om te leren

Afgelopen week bezocht ik met mijn jongste twee zoontjes een bijzondere dame. Ze is inmiddels 96 jaar. Ze is nog behoorlijk zelfstandig, krijgt een paar uurtjes in de week hulp met boodschappen en andere zaken die ze echt niet meer kan. Haar gehoor is niet meer optimaal maar verder is ze nog aardig bij de tijd.

Deze hoogbejaarde is mijn voormalige buurvrouw. Ik bezoek haar elke maand. De jongens vragen er ook vaak naar, wanneer gaan we weer. Het is daar altijd heerlijk rustig, ze krijgen alle aandacht en wat lekkers. Ook heeft de buurvrouw een vloerlegpuzzel die vinden ze geweldig, elke keer weer. Ook vinden ze het heel bijzonder om iemand te kennen die zo oud is.

De buurvrouw heeft een telefoon, zo een draaiding in de onbestendige kleur lichtgroen/beige. Je kent ze nog wel, nou de kinderen wisten niet wat het was en keken verbaasd toen er iemand belde. Wat is dat vroegen ze zich af. Ja de tijd gaat hard, het cassettebandje is ook nog steeds een groot raadsel voor de kleinsten.

Degene die belde was haar dochter van 67 jaar en ouder dan mijn moeder. Buurvrouw vertelde haar dat ze visite had en later terug zou bellen.
Wat ze toen vertelde vond ik zo geweldig. Ja zei ze, mn dochter belt regelmatig even op en dan pak ik een mini computer en dan gaan we skypen. Trots liep ze me haar tablet zien. Geweldig toch! Skypen was tevens ook het enige wat ze er mee kon. Ze durfde de tablet niet uit handen te geven, bang dat ze het dan niet meer snapte.

Ik vraag me af, als ik zo gezond die leeftijd mag halen, of ik dan ook nog de nieuwste uitvinding aandurf.

6 opmerkingen:

 1. ooohh, dat is wel heel stoer zeg :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tegen de tijd dat wij 96 jaar zijn zal bloggen wel hopeloos ouderwets zijn, niemand die nog weet wat het is:)

   Verwijderen
 2. Gaaf zeg! De oma van man is 85 en haar nieuwste hobby is Facebook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super zo'n oma. Vooral al kinderen en kleinkinderen wat verder weg wonen.

   Verwijderen
 3. Oh geweldig! Zo leuk vind ik dat als ook de oudere mensen dit toch gewoon gaan proberen en doen.

  BeantwoordenVerwijderen