maandag 2 maart 2015

Saai

Afgelopen weekend heb ik de eerste zaadjes in de grond gedaan. Bij een goedkope supermarkt kocht ik een voorraadje zaadjes. Appie gaf zaadjes zelfs gratis weg dus er kon in overvloed  gezaaid worden.

Veel van de gekochte zaadjes konden of moesten in februari al gezaaid worden. Omdat februari een korte maand en hier altijd vrij druk vanwege een aantal verjaardagen is februari ook dit jaar weer omgevlogen.

Onder lichte druk van de kalender ging ik dit weekend dan eindelijk aan de slag met de zaadjes. De hele vensterbank staat vol. Vol spanning werd vanmorgen al gekeken of er wat op kwam en ja hoor, er is al 1 groenachtig iets te zien. Als dat niet snel is.

Ben benieuwd wat er dit jaar allemaal op komt. Vorig jaar had ik een redelijk goede oogst. Helaas waren de tomatenplanten vrij snel rot. De watermeloen (jazeker) hebben we helemaal niet gezien. De bloemkool deed ook moeilijk, maar dat schijnt ook een lastige te zijn, vooral voor beginners zoals ik.
Van de pompoen kwam er slechts een stuk, maar wel van 5 kilo.
Dit jaar probeer ik voor het eerst spinazie, ben benieuwd.
Ook ga ik dit jaar ga de moestuin een klein stukje uitbreiden. Voor het eerst kan ik ook mijn eigen compost gebruiken. Het wordt vast een geweldig moestuinseizoen.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Als wij verhuisd zijn wil ik ook wel een moestuintje tenzij er veel katten wonen. In onze huidige tuin is het een komen en gaan van katten en die halen de hele boel overhoop, en ze poe.... nou ja je weet wel, wat af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh gezellig, onze tuin is ontoegankelijk voor katten gemaakt. Dit ivm buurkat die meer bij ons binnenzat dan bij zijn eigen huis. Wel gezellig hoor maar heb hem zo vaak moeten vangen voordat ik de deur uit kon :) Of dat ie in de wieg lag !!
    Vind katten wel leuk hoor, had er vroeger ook een, alleen houd ik dus niet van de buurkat
    Er zijn volgens mij ook plantjes waar katten niet van houden, weet ff niet welke.

    BeantwoordenVerwijderen