zaterdag 12 september 2015

Zoveel gratis acties

Is het iets van de laagste tijd of bestond het altijd al maar viel het me nooit op?
De laatste jaren, sinds ik wat zuiniger probeer te leven deed ik aan tientallen cashback acties mee. De meeste acties zijn terug te vinden op speciale overzichtssites, er zijn handige apps en soms kom je ze gewoon tegen in de winkel of in een boodschappentijdschrift.

Als je aan alle acties mee zou doen zou dat op jaarbasis een paar honderd euro schelen. Natuurlijk zitten er veel producten bij die je anders nooit zou kopen. Het zijn over het algemeen ook niet de gezondste producten. Nog nooit zag ik iets voorbijkomen zoals verse groenen of fruit :)
Wasmiddel en wc papier  komen wel vaak voorbij, dat is een grote kostenpost hier in huis dus zeer welkom.

Van de week haalde ik via mijn favoriete app weer wat gratis in huis.  Een soepje, een koekje, sapje, drankje en een toetje. Gewoon leuk wat extra's voor het weekend.

Uit mijn jeugd kan ik me deze acties niet herinneren.  Misschien bestonden ze wel maar had ik er geen oog voor. Wat ik wel kan herinneren dat er heel vaal wedstrijden verbonden waren aan producten. Kleurde je een kleurplaat of verzon je een pakkende slagzin dan kon je leuke prijzen winnen.
Ook herinner ik me dat er bv bij evenementen gratis sigaretten werden aangeboden om te proberen. Zou je nu vreemd van opkijken als dat gebeurde.

Bestond het vroeger echt niet of in het me helemaal ontgaan?


4 opmerkingen:

  1. Jawel, toen bestond het ook maar werd je er door de media er nog niet op gewezen omdat er nog geen internet was. Dan stond de geld terug actie gewoon op de verpakking en moest je het toevallig tegen komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk,dat winkels nu meer tegen elkaar concurreren met acties.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk inderdaad dat Ineke gelijk heeft. Zo zou ik het ook omschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen