vrijdag 3 februari 2017

Extra beloning voor spaarders

Nu de rente zo laag staat, is het minder aantrekkelijk om te sparen. Ik krijg de laatste tijd regelmatig een mailtje van mijn bank waarin alweer wordt medegedeeld dat mijn spaarrente binnenkort daalt. Sparen loont bijna niet meer. Toch weerhoud dit mensen niet om te sparen.

Vandaag las ik dat Nederlandse huishoudens afgelopen jaar 5,3 miljard euro hebben gespaard. Dit komt bij de 340 miljard die we al hadden.
Het grootste deel van de 5,3 miljard, was de bijgeschreven rente.
1,8 miljard droegen de spaarders zelf bij, Duizelingwekkende bedragen. wat mijn aandeel hieraan was heb ik niet paraat. Zou het eens moeten opzoeken.

Wat ik wel weet is dat er ondanks de lage rentestand toch wel wat makkelijk en overzichtelijke manieren zijn om iets meer geld uit je spaargeld te halen.
Aflossen en beleggen zijn al veel besproken mogelijkheden. Zelf waag ik me nog niet aan de laatste en aflossen heeft voor mij persoonlijk momenteel geen zin.

Een bekende bank heeft momenteel een spaaractie. Bij elke 2000 euro die je spaart krijg je 5 euro cadeau, mits je je spaargeld tot een bepaalde datum laat staan. Ik heb getwijfeld om mee te doen, Op de valreep deed ik toch mee. De bank waar ik mijn spaargeld heb staan stopt er mee. Dit gaf mede de doorslag. Ik sluisde al (jaja) mijn spaargeld door naar de betreffende bank.
Eind volgende maand  ontvang ik dan 5 euro over elke 2000 ingelegde euro's. Rijk word je er niet van maar het is wel makkelijk geld verdienen.

Al meerdere keren deed ik mee met deze actie en soortgelijke acties bij dezelfde bank. Ook is er vaak rond de uitbetaling van vakantiegeld een actie, bij extra inleg ontvang je dan een bepaald cadeau.
Zodra ik mijn bonus of cadeau over het spaarbedrag heb ontvangen, lokken andere spaarrekeningen me weer met een hogere rente. Het is waarschijnlijk niet de opzet van de bank om er zo mee om te gaan maar ja, je moet toch wat met je spaargeld.

Ga jij ook voor de extra beloning?

6 opmerkingen:

 1. Het is inderdd triest gesteld met de rente, voor ons is het zeker rendabel om extra af te lossen op het huis en dan doen we dan ook.. levert ieder geval meer op dan de rente.

  Hoop niet dat er een tijd komt dat we moeten gaan betalen voor het spaar geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij kunnen niet aflossen want huurhuis. Ik probeer mijn rendement bij elkaar te consuminderen ;-)
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. soms. maar ik ga niet steeds geld heen en weer sluizen

  wel blijven we gewoon sparen om zo buffers op te bouwen voor bijv klussen aan het huis, vervanging van de auto etc. zonder aan een echte buffer te moeten komen. voor t eerst nu een potjes systeem ervoor. benieuwd of t werkt. voor de rente hoef je niet meer te gaan sparen idd ;) hoe anders was dat toen we net begonnen met sparen.. overal banners van banken met 5% rente...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heen en weer sluizen houd ik op zich ook niet van. Maar met deze actie kon ik in een paar minuten tijd best veel geld verdienen. Dat kon ik toch niet laten liggen?

   Verwijderen
  2. nee idd, maar soms ook gewoon geen zin om alles te moeten aanpassen voor 5 euro oid.. hoop gedoe, ook in excel, wachtwoorden onthouden als je ergens nieuw account moet aanmaken etc. ik hou t bij 2 banken. als t binnen die 2 kan, dan doe ik mee, anders niet ;) (of een andere bank moet standaard een hoge rente hebben, dan stap ik over :p)

   Verwijderen
  3. Het ging gelukkig om iets meer dan 5 euro :)

   Verwijderen