maandag 20 februari 2017

Koffie verkeerd

Vandaag las ik voor het eerst de verpakking van de koffie pads die ik de laatste tijd gebruikt.
Ik dacht dat ik wel wist hoe ik een kopje koffie moest klaarmaken. Er blijken dus wat dingen te zijn die ik niet helemaal goed doe.

Er stonden 7 tips om het perfecte bakje koffie te zetten:
1) Zorg dat de zetonderdelen van de padmachine schoon zijn. Check, Eens per week was ik de losse onderdelen.
2) Gebruik altijd vers water. Uhm, af en toe vul ik wat water bij. Zeker niet teveel want hoe meer water er opgewarmd moet worden hoe meer stroom er wordt verbruikt. Logisch, tenminste als je af en toe 1 kopje koffie klaarmaakt.
3) Spoel het zetgedeelte zonder koffiepad door om voor te verwarmen. Nog nooit gedaan. Zonde van de energie, mijn koffie is altijd prima op temperatuur.
4) Plaats de koffiepad altijd met de bolle kant naar beneden in de houder. Check
5) Om 1 sterk kopje koffie te zetten kunnen 2 pads (in betreffende houder) gebruikt worden. Is nog nooit in me opgekomen. Ik koop meestal de wat sterkere variant. Als je 2 pads per keer gebruikt ben je wel snel door je pads heen, vind de fabrikant vast niet erg.
6) Na het zetten altijd goed roeren zodat de temperatuur en de koffiekwaliteit niet variëren. Zal het eens proberen. Heb altijd het idee dat de koffie sneller afkoelt van het geroer. Misschien valt dit mee, morgen eens testen.
7) Reinig na gebruik de machine goed. Dit reinigen doe ik dus 1 keer per week.

Hoe verkeerd drink jij je koffie?

4 opmerkingen:

 1. ik zet mn koffie sinds de senseo kapot is (twijfel tussen nieuw reservoir kopen, volgens mij ligt t daaraan of nieuw apparaat.. is al 10 jr oud, merkte op vakantie dat die een stuk sneller warm was.... ook wel erg fijn aangezien ik smorgens gewoon aan t werk ben)
  maar voor nu dus koffie zetten met gewoon filter, koffie erin, apparaat aan en dan maar wachten... lang wachten.. (en onhandig.. drink t liefst smorgens 2 en smiddags een 3e... nu dus alleen smorgens... )

  maar al die punten die je opnoemde, doe ik hetzelfde als jij als ik een pad apparaat gebruik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik het een filterapparaat. Ik spoel het filter altijd wel even om, en gebruik altijd vers water. Eén keer per maand ontkalk in het apparaat met azijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kook water in de fluitketel en schenk het daarna in een opschenkfilter met koffie die op een thermoskan staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vul, voor ik naar bed ga, mijn koffiezetapparaat altijd. Uit bed meteen aanzetten, douchen, aamkleden en de koffie is klaar! Het apparaat heeft 'n thermoskan en schakelt zichzelf uit. Later op de dag drink ik geen koffie meer en mijn Senseo-apparaat heb ik na een paar maanden naar de kringloop-winkel gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen