dinsdag 10 januari 2017

Prijskrakers, hamsterwangen, megasales en andere koopverleidingen

De eerste weken van het jaar zie ik veel supermarkten stunten.
De ene heeft een nog grotere en goedkopere actie dan de andere.
Ik merk het al vele jaren, alsof winkeliers bang zijn dat klanten geen boodschappen meer doen na de feestdagen.

extra aankopen
Momenteel zie ik hele fijne aanbiedingen. Tegelijkertijd zie ik ook heel veel valkuilen voor mijzelf.
1 + 1 gratis is natuurlijk een koopje. Toch?
Niet als je het product nu wel koopt maar anders niet had gekocht, bijvoorbeeld omdat je het normaal gesproken niet gebruikt. Dit geldt over het algemeen voor mij bij de wat luxere producten.
Normaal zou ik geen appelflap, chips, chocola of toetje kopen. Maar als het 1 + 1 gratis is dan opeens wel? Ik weersta de verleiding om het te kopen.

prijzen vergelijken
Dan nog de valkuil van producten die ik normaal gesproken toch wel zou kopen. Gewone producten zoals brood, groente en zuivel.
Vandaag trapte ik er toch bijna in, blikgroenten die ik regelmatig gebruikt 2 + 2 gratis. Ze stonden in mijn mand voordat ik het wist. Het was niet het merk wat ik altijd kocht maar deze aanbieding leek een echte aanbieding. totdat ik de prijzen ging vergelijken. 4 potten met dezelfde hoeveelheid maar van het merk wat ik altijd kocht waren toch goedkoper dan de verleidelijke actie. het scheelde een cent of 20 maar toch......

groot inslaan
De producten die ik echt regelmatig gebruik en die werkelijk goedkoper zijn voor mij sla ik natuurlijk wel even groot in. Ik let dan altijd wel op de houdbaarheidsdatum, weggooien omdat een product bedorven is daar gooi je ook je besparing weer mee weg.

3 opmerkingen:

 1. Zo liep ik met Hubbie door de supermarkt. Zullen we die toetjes kopen die vind onze dochter lekker.en ze zijn nu 2 voor....
  Vinden wij ze lekker vroeg ik? Nee zei Hubbie. Nou dan kopen we toch geen twee bekers voor een kind! Dat is 8 keer toetjes eten terwijl ze net zo lief eigengemaakt ijs eet dat wij ook eten als toetje op de zondag. Daar was Hubbie dus ingetrapt als hij alleen was geweest voor boodschappen.Daarom ga ik het liefste alleen of samen voor de boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets had ik ook een keer maar dan met zoonlief. Hij wilde graag van die koekjes die per 2 of 3 verpakt zijn en dan van de tv reclame en van een of ander tekenfilmfiguur.
   Ik vroeg hem of hij ze wel eens op had en of ze lakker waren. Tot mijn schrik antwoordde hij dat hij ze niet lekker vond. Kun je nagaan hoe sterk reclame werkt. Bijna eng.

   Verwijderen
 2. Groene blikken had ik ook in de winkel wagen en toen dacht ik... normale producten die ik koop zijn iets goedkoper en weer terug gezet. Merk is maar merk, koop alleen merk als de het echt een aanbieding is.

  BeantwoordenVerwijderen