zaterdag 7 januari 2017

Verkooptruck of behulpzaamheid?

Woensdag kwam de cv monteur voor het jaarlijks onderhoud. Keteltje is inmiddels 14 jaar oud.
Nooit problemen, doet altijd precies wat hij moet doen. Niets aan de hand.
Mijn vorige ketel is 20 jaar geworden,

Ik verwachte daarom ook niet dat de cv monteur al vrij snel naar beneden kwam en zei..........mevrouw ik moet een onderdeel vervangen, kost 500 euro.
Oef, dat was even schrikken.
Al snel kwam ik bij mijn positieven, een duur onderdeel vervangen van een ketel die al op leeftijd is? Dan liever een hele nieuwe ketel. Dit zou ook een goed moment kunnen zijn om gelijk een zuinige ketel aan te schaffen waardoor ik weer meer kan besparen op stookkosten.
Ook dat kon, monteur wilde het direct gaan regelen en pakte zijn telefoon.

Ik weet nog steeds niet wat ik ervan moet denken.  Had ik te maken met een behulpzame monteur of met een monteur met een verkoopopdracht. Ik weet het niet. Ik zag dat de cv helemaal uit elkaar lag.
Ik vroeg of ik er een paar dagen over na kon denken.....dat kon wel maar dan zat ik zonder warmte. Huh? Hoezo? Totdat de monteur kwam was er niets mis met de verwarming en met het warme water, alles deed het perfect.
Ik voelde me wel wat bezwaard maar ik heb toch maar vriendelijk gevraagd of hij alles weer in elkaar wilde zetten. Hij is hier bijna 2 uur mee bezig geweest.

Koolmonoxide gevaar? Dit was niet het geval.  Voor de zekerheid heb ik wel een  nieuwe melder gekocht.
Inmiddels heb ik een offerte aangevraagd en gekregen voor een nieuwe cv. Dit was ook de cv geweest die de monteur wilden plaatsen. Alhoewel ik er totaal geen verstand van heb zou ik niet voor deze ketel kiezen. Uit diverse testen komt deze ketel er maar middelmatig vanaf.

We zijn nu 3 dagen verder en we zitten er nog warmpjes bij. Ik ga de komende tijd rustig op zoek naar een nieuwe ketel.


3 opmerkingen:

  1. Ik zou het rustig afwachten tot hij echt kapot gaat. Je weet niet of er echt een onderdeel vervangen miet worden tenslotte. ;) Voor hetzelfde geld wordt hij ook 20. Je loopt dan het risico van een paar dagen geen verwarming, maar dat is niet iets wat met een electrisch kacheltje niet opgelost kan worden toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat frapant. Ook bij mij zou de ketel niet meer correct zijn en er zou evt koolmonoxide vrij kunnen komen en voor ik het wist had ik de energieleveraar Essent al aan de telefoon voor nieuwe ketel. Niks nieuwe ketel, was altijd goed en als die echt kapot is dan merk ik het gauw genoeg Ik heb net als jou ook maar een koolmonoxide melder gekocht.
    Gr. Janny

    BeantwoordenVerwijderen