vrijdag 6 maart 2015

Minder papier aub

Afgelopen week werd in onze wijk het papier opgehaald, zoals altijd, keurig om de 4 weken. Ook ik zette braaf de papiercontainer aan de kant van de weg.
Al anderhalf jaar heb ik een nee-nee sticker op de brievenbus en dat is te merken.

Ik deed een klein vergelijkingsonderzoek. Ik vergeleek mijn container met de andere 5 containers die er stonden (hopenlijk zag niemand me:)
Mijn container was ongeveer voor 1/3 gevuld. De andere containers waren minimaal 3/4 vol.
Dat zou betekenen dat de helft van de containers gevuld zou moeten zijn met reclamefolders. Dat is best veel.
Wat zit er dan in mijn container? Lege enveloppen, reclame op naam voornamelijk van loterijen, schriften en ander schoolwerk. Ook zat er dit keer nogal wat inpakpapier en karton bij, afkomstig van de verjaardagen.

School geeft echt heel veel papier afval. Misschien moet ik hier iets mee. De schriftjes zijn vaak niet helemaal vol, kopieerbladen zijn slechts aan 1 kant bedrukt. Binnenkort zijn er weer oudergesprekken, misschien kan ik het eens aankaarten. Als alle papieren dubbel worden bedrukt scheelt de school ook weer wat geld.

Wat kan ik zelf doen?
Geadresseerde reclame proberen op te zeggen via de mail of anders retour afzender sturen.
Als ik boodschappen doe neem ik vaak de reclamefolder en een boodschappentijdschrift mee. Deze kijk ik thuis vluchtig in en verdwijnt daarna alsnog in de papiercontainer.
Op naar een nog legere container!

3 opmerkingen:

 1. Hier geen reclamefolders en de welbekende kooktijdschriften meer. Een nee/nee-sticker helpt inderdaad ook heel erg goed en ik moet heel eerlijk zeggen dat wij bijna geen papier van school meer krijgen: nieuwsbrieven gaan hier tegenwoordig netjes digitaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds ik mijn abonnement op de krant opzegde, merkte ik pas een groot verschil. Het zijn dus zeker niet alleen maar reclamefolders, dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook veel van school, met name werkjes. Nieuwsbrief gaat via isy.
  En veel knutselknipsels van de jongedame :-)

  BeantwoordenVerwijderen