vrijdag 24 februari 2017

Wie iets bewaart......heeft niets

Niet alles wordt door mij bewaard,  maar wel veel.
Zoals bijvoorbeeld; vaatdoekjes met een gat erin. Ze zien er niet uit maar ik kan er nog goed mee schoonmaken. Dus een gat meer of minder, waarom zou ik nieuwe kopen?.

Sinds kort maakt het dus wel uit. Ik weet niet hoe oud het vaatdoekje was wat ik van het weekend terugvond in de wasmachine (zie onderstaand plaatje)
In tientallen losse stukjes haalde ik dit doekje uit de wasmachine. Het had wat weg van een per ongeluk mee gewassen papieren zakdoekje. Overal zaten plukjes geel. Ook het pluizenfilter haalde ik uit de wasmachine en spoelde de machine grondig schoon. Een vaatdoekje aan gort is tot daar aan toe, maar een kapotte wasmachine is natuurlijk vele malen ernstiger.

Ziehier het resultaat van een zuinige Zeeuw die vrek wil worden.


Ga ik nu voortaan vaatdoekjes met een gat weggooien. Nee hoor, maar na een gat of 5, worden ze vanaf heden echt wel afgeschreven.
Hoe lang gaan vaatdoekjes bij jou mee?

9 opmerkingen:

 1. niet zo lang, ik gebruik het liefst badstof vaatdoekjes of zelf gebreide. Hier in Servie verkopen ze geen vaatdoekjes. Sinds de laatste paar jaar wel microvezeldoekjes en viscoze doekjes. Viscoze doekjes vind ik ronduit vies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Paar jaar terug kocht ik een paar bundeltjes badstof vaatdoekjes en die gaan echt al zeker 4 jaar mee.. ze blijven ook goed van kwaliteit, maar soms verdwijnt er opeens eentje, zou er wel wat bij willen kopen maar kan ze nergens meer vinden :-/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. badstof vaatdoekjes kan je kopen bij Zeeman , Wibra en ook bij de Big Bazar. Afgelopen zomer heb ik ze daar gekocht

   Verwijderen
 3. Onze vaatdoekjes gaan jaren mee. Als er meerdere gaten komen dan gooi ik ze weg, want dat vind ik te armoedig.

  En eerlijk gezegd leg ik die met één gat ook niet graag op het aanrecht, dus die gaan voor de vieze klusjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik eigenlijk nooit vaatdoekjes...waar gebruiken jullie die voor? Wij gebruiken afwassponsjes en die gooien we uiteindelijk wel weg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaatdoekjes zijn ideaal voor het afnemen van je aanrecht, plastic tafelkleed etc etc. Zou niet zonder kunnen. Ben benieuwd hoe jij dat doet? Alles met spons?

   Verwijderen
 5. Ik gebruik microvezeldoekjes van de a.ction. al héél lang heb ik er drie, ze zijn onverslijtbaar. Ik gooi ze na een dag gebruiken in de was, of vaker als het erg vies is natuurlijk. En was ze op zestig graden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik vooral van die roze-met-witte doekjes aan een rol, die heel dunne. Eén keer gebruiken (bv tafel schoonvegen of gemorste pastasaus op de muurtegels van de keuken)en dan gaan ze in de was. Handige vervanger voor wegwerpdoekjes/keukenrol (ik gebruik er een spray allesreiniger bij, ook zuiniger dan steeds een sopje maken, of ik doe gewoon alleen water) en ze gaan erg lang mee. Althans die van de AH, die van de Action begeven het helaas na 3x wassen.

  Bij het aanrecht heb ik wel een vaatdoek maar die gebruik ik alleen om mijn (overigens heel irritante) metalen ribbeltjesaanrecht mee af te drogen.
  Ook heb ik een aparte doek voor als ik water mors op de grond, die komt uiteraard niet in contact met het aanrecht.
  Ik gebruik dus ook die gele doekjes en ik moet zeggen dat het nogal scheelt waar je het koopt. Die van de Action en AH houden lang vol maar kwaliteit van Zeeman en Big Bazar is weer niks. Daar komen zó snel gaten in! Met die van de Action doe ik ongeveer een jaar voordat er gaten in komen.
  "Gatendoekjes" bewaar ik wel voor als ik éénmalig iets moet schoonmaken, zoals wcbril afnemen of bv. om de ramen mee droog te vegen in de winter.

  Microvezeldoekjes gebruik ik alleen voor als ik echt ga schoonmaken, dus toilet, keuken, etc.

  Nu ik dit zo lees besef ik me eigenlijk dat ik best obsessief bezig ben, haha. Maar toch ben ik blij dat ik in ieder geval geen wegwerpdoekjes gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh en als er téveel gaten (vooral grote gaten) in komen, dan gooi ik ze wel weg, of bewaar ik ze voor vieze klusjes (verven, tuin, etc) waarna ik ze weggooi.

  BeantwoordenVerwijderen