zaterdag 16 september 2017

Steenrijk, Straatarm


Sinds enkele weken zendt SBS6 een nieuw programma uit; 'Steenrijk, Straatarm'. Eerder dit jaar had ik  al wel gelezen over dit nieuwe programma maar omdat ik geen tv kijk was het me ook weer ontschoten. De eerste afleveringen had ik gemist

Vandaag had ik, mede dankzij het beroerde weer,  wat tijd over en bekeek achter elkaar de drie eerste afleveringen van Steenrijk, Straatarm terug.  Wat een leuk programma, wat een leuke mensen laten een kijkje in hun leven zien. Persoonlijk ben ik altijd benieuwd naar de harde cijfers, wat zijn de maandelijkse inkomsten en wat zijn de vaste lasten. Het weekbudget komt wel altijd duidelijk naar voren. Wat de andere bedragen zijn blijft voor mij de vraag. Maar verder keek ik met veel plezier naar alle drie de afleveringen.

Omdat het een leuk kijkje geeft hoe andere gezinnen wonen attendeerde ik ook mijn kinderen op dit programma. Tot mijn verrassing had mijn oudste zoon alle afleveringen die tot nu toe uitgezonden waren al gezien. Op YouTube had hij alles al voorbij zien komen. Grappig dat hij dit al had gezien. Meestal kijkt hij toch voornamelijk Enzo K. en zo. Ook slecht eigenlijk dat ik niet eens weet wat mijn zoon kijkt op YouTube maar gelukkig maakt hij verstandige keuzes.

Ik vroeg hem of hij ook mee zou willen doen aan dat programma. Het lijkt mij namelijk wel leuk om een keer in een enorm huis te kunnen vertoeven inclusief zwembad en luxe wagenpark. Hij keek mij vragend aan toen ik het aan hem vroeg. Hij zei, ja maar wie zijn wij dan? We zijn niet arm maar hebben ook geen kasteel. 

Mijn andere spruit had een nog verrassender uitspraak. Hij wilde niet meedoen aan dat programma omdat hij geen zin had om een week arm te zijn. 
Dat is toch geweldig!!! 
Ook al heb ik een beperkt inkomen en doe ik zuinig aan, toch ervaren de kinderen een enorme rijkdom. Wat dat betreft zijn we zeker goed bezig. 

7 opmerkingen:

 1. Ik heb het programma niet gezien, maar nu ik het zo lees ga ik ze zeker terug kijken. Bedankt voor de tip! Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook alle afleveringen gezien, inderdaad jammer dat alleen het beschikbare weekbedrag wordt genoemd, maar verder een leuk programma. En wat leuk, hoe jouw kinderen reageren, blijkbaar ben je goed bezig! Ook wel eens fijn om te horen hoe je kinderen het ervaren, lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kun je nagaan hoe goed je het doet! Een groter compliment kun je niet krijgen!

  Leuk programma inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt wel of de arme gezinnen steevast een smerig huishouden heeft. Heeft de armoede de energie aangetast? Heeft de armoede er voor gezorgd dat het zichzelf verzorgen, dus schoonmaken er bij in schoot? Ik snap er niks van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral als je weet dat er logees komen maak je je huis toch even extra schoon lijkt me.
   Ja en dat de rijke gezinnen brandschone huizen hebben... met een dagelijkse interieurverzorger kan ik het ook ;)

   Verwijderen
 5. Bedankt voor de tip. Een aardig programma om te kijken. Ik vind het alleen wel een beetje dubbel. De arme gezinnen mogen zich een week te buiten gaan en moeten dan weer terug in het gareel. Lijkt me niet zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen