dinsdag 15 november 2016

'CD van jou, CD van mij'

Driekwart jaar was het heel stil hier op het blog.
Alsof er niets aan de hand was ben ik deze week weer gaan bloggen.

Wat de titel van deze blog misschien al doet vermoeden zijn meneer en mevrouw Vrek uit elkaar.
Het is mevrouw Vrek zelf geweest die er na 15 jaar een punt zette. Dit was geen gemakkelijk besluit. Na diverse lijmpogingen van mijn kant en hulp van buitenaf was er geen andere mogelijkheid dan dit drastische besluit. Inhoudelijk zal ik er verder niet op ingaan.

Voor de kinderen is het echt hartverscheurend erg. De oudste waren het huis al uit. Voor hen zijn de veranderingen wat minder ingrijpend. De kleintjes blijven bij mij wonen. Zij missen hun vader enorm.
Ik heb de tijd genomen om het verdriet een plek te geven en de kinderen emotioneel op te vangen. Vandaar ook blogstilte.

Zoals bij de meeste scheidingen komt er veel bij kijken. Behalve het emotionele aspect is er praktisch heel veel te regelen.
School, werk, huis, opvang, inkomsten, alles wordt anders.
Bovendien is scheiden hartstikke duur. Dan kun je jezelf wel vrek noemen, een echte vrek trouwt waarschijnlijk niet eens :)
Uit elkaar gaan en willen bezuinigen gaan bijna niet samen. Je inkomsten worden minder, de uitgaven blijven wel gelijk of worden zelfs hoger.
Er is in mijn geval een enorme financiële verandering ontstaan.

In de komende blogs wil ik meer ingaan op de financiële aspecten van het uit elkaar gaan in het algemeen en specifiek in mijn situatie.


11 opmerkingen:

 1. Phoe, dat is niet mis. Ik kan me voorstellen dat er een tijd blog stilte was....
  Moeilijk hoor! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik miste je blog al. Heel veel sterkte gewenst. Hopelijk kom je snel weer in een nieuwe balans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is heftig. Goed dat je tijd nam voor jezelf en de kinderen. Maar wel leuk dat je weer blogt. Ik kijk ernaar uit je blogs over je nieuwe financiële situatie te lezen. Heb dit jaar toevallig iemand geholpen die in scheiding lag en ik vond het allemaal knap ingewikkeld en heftig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, behoorlijk heftige periode. Maar zoals meestal bij dit soort gebeurtenissen kom je er sterker uit. Geldt zeker ook voor mij.

   Verwijderen
 4. Dank je, gelukkig is het ergste achter de rug. Heb mezelf weer teruggevonden ;) de rest komt ook ongetwijfeld wel weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh heftig.... Ik ben hier nieuw op je blog, maar raak wel in de verwarring van je blogomschrijving. Daar staat nog dat jullie samen zijn namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom !!!
   Je hebt helemaal gelijk. Sinds kort is de relatie beëindigd. Er komt snel een nieuwe intro.

   Verwijderen