zondag 13 november 2016

Het overstapcircus gaat weer beginnen

Op zoek naar goedkoop stroom en gas....

Als zuinige Zeeuw kan ik het me niet permitteren om een cent teveel betalen.
Zo wil ik natuurlijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en probeer voor alle vaste lasten zo min mogelijk te betalen.
Toen ik begon met mijn missie was ik dolenthousiast en gemotiveerd. Elke keer als ik ging vergelijken met mijn huidige contract en het goedkoopste contract bespaarde ik honderden euro's.
Internet/tv/telefoon ging met een slordige 25 euro per maand omlaag. Het tv abonnement verdween uiteindelijk helemaal.
Mijn mobiele abonnement daalde met 25 euro per maand.
De meeste winst leverde de overstappen op van energie leverancier. Mijn maandbedrag daalde met, als ik het me goed herinner, 60 euro. Na een jaar kwam de verrekening en kreeg ik nog eens een paar honderden euro retour. Toegegeven, het lag niet alleen aan de goedkope leverancier maar ook aan mijn besparingsdrift. Alle apparaten gingen nu altijd helemaal uit. geen stand-by meer dus. Douchen werd gehalveerd, er ging een extra trui aan en als ik alleen thuis was ging de verwarming gewoon helemaal uit.

Het meest gelukkig werd ik van een leverancier van groene stroom.
Echter heb ik me een jaar geleden laten verleiden door een grijze stroom leverancier die zowel goedkope stroom leverde als een bonus gaf, na een jaar, van maar liefst 300 euro. Aangezien ik relatief weinig gas en stroom verbruik  kwam ik echt heel voordelig uit. Het maandbedrag is nu 100 euro. Dit is aan de ruime kant want ik vind bijbetalen heel vervelend. De exacte berekening komt nog maar ik ben benieuwd of ik een leverancier kan vinden die hier onder gaat zitten.

Wat veel mensen niet weten is dat je zowel gas als elektriciteit kan afnemen bij verschillende leveranciers. Hier valt dus nog geld te besparen. Dit heb ik tot nu toe nooit gedaan. Misschien kan ik dit nog eens proberen als de aanbiedingen tegen vallen.

Ik ga komende week eens rustig op zoek.
Mocht iemand een goede aanbieding weten dan houd ik me aanbevolen ;)
De voorkeur gaat dus uit naar groene stroom.

Bespaarze !!


2 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen! Iets houdt mij nog tegen om jaarlijks over te gaan stappen, maar als ik inderdaad elk jaar zo'n bonus krijg, zou ik natuurlijk over gaan stappen. Maar toch ben ik nog steeds op zoek naar het addertje...

  S V M V - stoppenvoormijnvijftigste.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De addertjes ben ik nooit tegengekomen
   Maar staar je niet blind op de hoge bonus.
   Kijk ook welke tarieven de energieleverancier berekend per eenheid gas/stroom en de leveringskosten.
   Het best zoek je een energieleverancier die lage tarieven hanteert en ook een bonus biedt.
   Ik ben ook wel eens een leverancier tegengekomen die alleen een bonus uitkeerde bij een minimale afname van stroom. Daar zat ik onder dus was niet aantrekkelijk.
   Mijn advies: neem er rustig de tijd voor :)

   Verwijderen