woensdag 23 november 2016

Fietsen deze week duurder dan autorijden

Het is niet te geloven.
Deze week heb ik al 3 keer fietspech gehad, en de week is nog maar op de helft 😀

Maandagochtend pakte ik mijn fiets uit de schuur en wat denk je, lekke achterband. Pfft, lekker begin van de week. De kinderen kwamen te laat op schoon, ik was te laat om het werk.
's Middags ben ik gelijk naar de fietsenmaker gegaan en besloot een gehele nieuwe binnen- en buitenband te nemen. Ik fiets heel veel en de achterband was na 3 jaar helemaal versleten. Ik wilde geen gedoe en gewoon een goede nieuwe achterband. Zodat ik weer jaren voorruit kon.

Fietst mijn zoon 's avonds nog even een blokje om....loopt zijn ketting er af. Dit gebeurt wel vaker en geen probleem die ketting leggen we weer netjes terug. Echter dit keer zit de ketting muurvast. Handen pikzwart en verwond, niets lukt, ding zit muurvast. Gelukkig heeft hij nog een reserve fiets dus gebruikt hij die voorlopig even.

Vanmiddag uit het werk stap ik op mijn fiets, en ja hoor. Niet te geloven, afweer een lekke band. Dit keer was het de voorband. Zou er iemand zijn die een geintje met me uithaalde of is het domme pech?

De fietsenmaker zag me aankomen en herkende me direct. Ik had gehoopt op zoveel medelijden dat hij zou zeggen, ach mevrouwtje wat een pech, ik reken alleen materiaalkosten. Maar helaas. Ik informeerde nog over een plak abonnement maar die ook die vlieger ging ook niet op.
Aangezien de voorband er nog helemaal goed uitzag werd alleen de binnenband vervangen. Ik de band zaten diverse stalen 'haartjes' volgens de deskundige veroorzaakt door machines die in deze tijd van het jaar erg actief zijn om de herfstbladeren te verwijderen. Er waren veel pechgevallen deze periode.
De fiets van mijn zoon met de vastgelopen ketting werd ook gelijk aangeboden ter reparatie en nu, inmiddels 100 euro armer, ben ik benieuwd joe de week zich verder zal ontwikkelen. Hopelijk blijft het hierbij. Even denken of ik de rest van de week nog de fiets durf te pakken..

Als vrek zou ik eigenlijk zelf de banden moeten kunnen plakken en eventueel verwisselen. Het zou handen met geld besparen. In het verleden heb ik meerdere keren pogingen gedaan om zelf te banden te plakken of te verwisselen. Zo wie zo was ik daar altijd uren, zo niet dagen mee bezig. Het resultaat viel altijd tegen en in no-time moest ik het dan alsnog uit handen geven. Ik begin er dus niet meer aan.
Een kennis van me heeft vroeger om een fietsenwinkel gewerkt, hem vraag ik weleens om hulp als er iets is met een fiets. Helaas voor mij, fijn voor hem is hij net vertrokken voor een 2-weekse vakantie in de zon.....zo lang kan ik niet wachten....

5 opmerkingen:

 1. Fietsbanden plakken lijkt zo makkelijk, hè? Maar ik heb dezelfde ervaring als jij: ik repareer liever een dak. Dat kan ik tenminste...

  En ja die bandenplakkerij bij een fietsenmaker is inderdaad superduur. Ik hoop dat je er weer een jaartje tegen kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjee wat een pech!
  Is er niemand in de buurt die fietsen maakt voor zijn hobby?
  Soms helpt het om een oproepje te doen op FB of Buurtlink etc?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben (nog) niet actief op Facebook of buurtlink maar goede tip !

   Verwijderen
 3. Ik ontdekte net je blog en heb je laatste paar actuele blogs en en gelezen.
  Allereerst heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, ook al kies je er zelf voor dan is het je nog niet makkelijk. Ik zit momenteel in hetzelfde schuitje en weet uit ervaring hoe moeilijk het op sommige momenten is.

  Succes met het hele proces dat je nog moet doorlopen maar je blogs lezende kom je er wel!
  Ik ga je zowiezo volgen voor alle goede bespaartips

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Lk hoop dat jij je naam van je blog snel kan wijzigen in: van 2500 naar 5000 :)

   Verwijderen