vrijdag 25 november 2016

Decemberstress in november

De maand december is nog niet eens begonnen en de decemberstress stroomt al door mij aderen.
Mijn handicap is dat ik alles perfect wil doen en ook nog eens laag in mijn energie zit,
Dat is bij voorbaat een onmogelijke combinatie.
Als enige (actieve) ouder van jonge kinderen, kostwinner, interieurverzorger, klusjesman, chauffeur, inkoopster, hovenier en kok ren ik de dag door om enigszins overal op tijd te komen. Daarnaast probeer ik iedereen een beetje aandacht te geven en af en toe wat te laten eten.
In de komende periode ben ik ook nog hulpsinterklaas en regel- en cadeautjespiet :)

Je zal mij niet horen klagen maar het zijn behoorlijke tropenjaren waar ik me nu in begeef.

Het is 's ochtends rennen en vliegen om de kinderen op tijd op school te krijgen. Vervolgens haasten naar het werk. Op het werk is het ook nooit relaxed, er wordt veel van me gevraagd. 's Middags is het wederom een race tegen de klok om weer op tijd bij school te zijn. Thuisgekomen met uitgelate en uitgehongerde kinderen begeef ik me naar de keuken waar de ontbijtbordjes geduldig de hele dag hebben staan wachten. Ik flans een snelle maar gezonde maaltijd in elkaar en gaan we eten.
Moet er iemand sporten dan blijven de ontbijtbordjes gewoon staan. Is er geen activiteit dan heb ik zowaar de tijd om even de keuken aan kant te maken.
Daarna begint eigenlijk het drukste moment van de dag, douchen, om de beurt dus elke dag iemand of onder de douche of in bad. Daarna fruit eten, de jongste naar bed, andere helpen met huiswerk. Tussen door even computer aan, om werkmail te verwerken en wat blogs te lezen. Ergste zooi opruimen, andere kind naar bed. Broodbakjes en kleren etc voor de volgende dag klaar zetten en dan rol ik vervolgens zo mn bed in.

Het weekend is gereserveerd voor sportwedstrijden en (familie) bezoek.
Verder werk ik alle was weg, ruim de ergste zooi op, maak het meest vuile in huis weer schoon en doe boodschappen. Het liefst voor de hele week.
Zondag doe ik mn best om iets buitenshuis te gaan doen, al is het maar voor een uurtje, dan hebben we toch onze vitamine D weer binnen. Op zondag kook ik meestal met de kids, zelfgemaakte pizza of we bakken een cake die we vervolgens gezellig versieren.

Ik ben blij dat ik een baan heb gevonden onder schooltijden. Het scheelt me 250 tot 300 euro opvangkosten per maand. Als ik dat ook nog zou moeten betalen van mijn huidige salaris zou het financieel wel erg krap worden. Meer uren werken is geen optie, waar ik nu werk wordt er niemand meer aangenomen en er worden geen contracten verhoogd.
Nadeel is dus wel dat ik geen moment voor mezelf heb.

DecemberStresssss


Tot zover de dagelijkse gang van zaken. Nu met de naderende feestdagen breekt me het zweet uit.
Er moet nog meer gedaan worden in evenveel tijd. De ervaring leert dat er door de weeks geen ruimte is voor extra activiteiten. Daarom wil ik dit weekend de sinterklaascadeaus geregeld hebben.

De enige oplossing hiervoor is: een strakke planning maken en gebruik maken van het internet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik heb zojuist een aantal Sinterklaascadeaus on-line besteld. Morgen haal ik nog wat losse spullen.
Dit weekend wil ik ook de surprises af hebben als ook de gedichten.
Als dit geen strakke planning is......

4 opmerkingen:

 1. Ach meid laat dat hovenieren toch een maandje zitten. Of twee. En dat interieur hoeft ook geen dagelijkse verzorging. Na een uurtje zie je dat stofzuigen toch niet meer, dus een dagje wachten kan geen kwaad...

  Succes van een relaxte alleenstaande alleenwerkende mama zonder co-papa.

  Je kan het!

  (en anders morgen misschien? Of volgende week?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je !!
   Wat betreft het stofzuigen...dat doe ik niet. Ik pak alleen de stofzuiger als er een spin in huis is ;)
   Om de dag, of om de 3 dagen, gaat er ff een bezem langs de looproute, dwz, van voor naar achterdeur, naar keuken en naar de banken. Dan veeg ik een halve zandbak op en het lijkt schoon. In het weekend bezem ik iets uitgebreider (wel 10 minuten of zo) en daarna dweil ik de benedenverdieping.
   En de tuin wacht al een maand of 3 dus die wacht geduldig.

   Verwijderen
 2. Zeker met meerdere kinderen is de sinterklaasperiode best een pittig gebeuren.

  Hier is er wel een man, maar die heeft zijn drukke periode wat maakt dat ik op ongeveer hetzelfde uitkom (met minder kinderen dan - dat scheelt wel).

  Hier laat ik zoon meehelpen met klusjes (vaatwasser uitruimen, tafel dekken / afruimen, zelf boterhammen smeren enz). Verder houden we het bescheiden met de sinterklaaskado's en ik heb alles online gekocht.

  Is er de mogelijkheid om eens een training over te slaan, de kinderen zelf brood en kleren klaar te laten leggen en om met zijn allen in het weekeinde een uurtje aan het poetsen te slaan? Zij hebben er ook baat bij dat jij overeind (en relaxt!) blijft. En mbt de surprises en gedichten: iedereen zoveel mogelijk zelf alles laten doen en dan gezellig aansluiten.

  Ondertussen heel veel sterkte gewenst!! Want hoe dan ook, als je het opeens alleen moet doen (met misschien de wens om alles door te laten lopen zoals het eerst was), dan is dat best pittig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de kinderen worden hier ook betrokken bij het huishouden. Hoe klein ze ook zijn ze kunnen best een handje helpen. Elke weekend mogen ze hun kamer opruimen en stofzuigen. Stofzuigen vinden ze superleuk. Vanaf kleins af aan doen ze dit al. Eerst altijd samen met mij, maar na verloop van tijd zelfstandig.
   Verder helpen ze met de vaat, tafeldekken, komkommer snijden en aardappelschillen vinden ze ook heel leuk. Verder moeten ze altijd hun eigen kleding opruimen.
   Momenteel zit mijn oudste zoon zelf zijn surprise voor school te maken. De andere is bezig met mijn surprise voor het sintfeest van de familie.

   Verwijderen