dinsdag 22 september 2015

Rommelmarkt, hoe doe je dat?

Aanstaande zaterdag staan we  op een rommelmarkt.  Het is een rommelmarkt in het winkelcentrum hier in de buurt. Je kunt er een kraam huren maar er is ook een gedeelte speciaal voor de kinderen. De jongste 2 kinderen willen hier graag aan meedoen. Om geld te verdienen maar vooral omdat een vriendje van hen ook spulletjes gaat verkopen. Het  wordt dus zo wie zo gezellig.

Nu hebben we wel vaker op een rommelmarkt gestaan maar dat viel niet altijd mee.
Ten eerste het weer. Het is vaak buiten en dan ben je voor een groot deel afhankelijk van het weer. Ik herinner me een van de laatste keren dat we spulletjes verkochten dat het halverwege werd afgelast vanwege naderende wind en regen. Dat heb je niet in de hand, dat is dan jammer.

Maar ook al is het weer prima dan nog  is niet gezegd dat het een geslaagde dag word. Een tijd geleden stond ik op een rommelmarkt, super gezellig, leuke verkopers, goede sfeer. ' een topdag, alleen gingen we naar huis met 8 euro. Dat is dan weer jammer.
Hoeveel bekendheid wordt er gegeven aan de rommelmarkt. Is het in een altijd drukbezocht winkelcentrum of ergens bij een kerk of schooltje egens in een woonwijk. Dat kan veel uitmaken voor de verkoop.

Maar ook al zijn alle omstandigheden goed, dan nog is niet gezegd dat je alles op je kleed zal verkopen.

Lage prijzen doen het altijd goed. Een aantrekkelijke presentatie van je spullen en niet te veel tegelijk aanbieden. Dat laatste is voor mij een valkuil. Het liefst gooi ik het kleed helemaal vol. Maar dat werkt dus niet,  aan de andere kant wil ik zo veel mogelijk aanbieden.

Wie heeft goede ervaring? Tips en trucs?


2 opmerkingen:

  1. O jee.. te laat met de tips.. Goede verkoop gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tips zijn nooit te laat, er komt vast wel weer een nieuwe rommelmarkt voorbij.
    De opbrengst was ruim 60 euro. We zijn zeer tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen