maandag 28 september 2015

We werken hard dus koopt mijn man een grote benzine slurpende auto..

... dat is een beetje hoe ik het gesprek kan samenvatten wat ik vanmorgen had met mijn buurvrouw van 2 huizen verderop.

Het is een jong stel, woont sinds een paar jaar bij ons in de straat. Vorig jaar kregen ze hun eerste kindje. Ze werken beiden fulltime. Ze hebben onregelmatige diensten. Overdag is hij vaak thuis voor de kleine en gaat dan 's avonds werken als zij klaar is met werken. Ook wordt er vaak in het weekend gewerkt. Eigenlijk een beetje hoe wij het ook hebben georganiseerd. We lossen elkaar af zodat we geen gebruik hoeven maken van naschoolse opvang.  Alleen werken wij veel minder.

Het zijn aardige mensen, we hebben al heel wat gesprekken gevoerd. Over van alles en nog wat maar ook vooral over werken en er zijn voor je kind. Vooral dat laatste vond ze erg zwaar. Ze was zo veel aan het werk dat ze de kleine weinig zag en als ze thuis was, was ze vaak heel moe.

Nu herken ik dat natuurlijk, wij zaten ooit ook in die situatie. Veel werken, veel verdienen en ook veel geld uitgeven. Wij hebben vorig jaar de knop omgezet. Onze prioriteit kwamen toen heel anders te liggen.
Van haar kreeg ik altijd de indruk dat ze financieel toch wel wat moeilijk zaten.
Ik heb er nooit naar gevraagd maar soms had ik het idee dat er wat schulden waren.
Minder werken was geen optie volgens haar, ze hadden het geld hard nodig.

Wat schetst mijn verbazing toen ik vorige week meneer zag rijden in een grote zwarte auto. echt zo een grote die amper in een gewoon parkeervak past.
Goh,  auto geleend begon ik nog. Nee die hadden ze zelf gekocht. Als beloning voor het harde werken wat ze elke dag deden.
Ja, zo kun je het ook bekijken ;)

7 opmerkingen:

 1. Eerlijk is eerlijk, ik zou toch liever bij mijn kindjes zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja.....Waar leg je je prioriteiten? Die zijn voor ieder mens verschillend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poehee, dan weet je toch ook niks meer te zeggen. Inderdaad een kwestie van prioriteiten....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een afweging die je dan maakt. Zelf begrijp ik hem niet zo goed en zal ik voor een andere oplossing kiezen maar goed ieder zijn ding. Zo'n uit de kluiten gewassen auto verbruikt natuurlijk erg veel brandstof en kost je dus veel geld. Dan zul je toch moeten afwegen of het niet goedkoper is om minder te gaan werken, meer bij die kleine zijn maar dan wel in een kleinere auto te gaan rijden. Prioriteiten..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een afweging die je dan maakt. Zelf begrijp ik hem niet zo goed en zal ik voor een andere oplossing kiezen maar goed ieder zijn ding. Zo'n uit de kluiten gewassen auto verbruikt natuurlijk erg veel brandstof en kost je dus veel geld. Dan zul je toch moeten afwegen of het niet goedkoper is om minder te gaan werken, meer bij die kleine zijn maar dan wel in een kleinere auto te gaan rijden. Prioriteiten..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewoon met de trein gaan. Op de website www.goedkooptreinkaartje.com vind je alle treinkaartacties die op dit moment lopen. Superhandige site als je goedkoop wilt reizen naar je bestemming

  BeantwoordenVerwijderen