vrijdag 13 oktober 2017

Boodschappen budget deze week: 10 euro!

Nadat mijn pinpas er eind vorige week mee stopte had ik mezelf op een rantsoen gezet van 50 euro. Dit geld heb ik altijd thuis achter de hand in contanten voor het geval dat...
'Het geval dat' was nu aangebroken en ik reserveerde 30 euro voor boodschappen en 20 euro voor benzine.

Maandag gooide ik de planning volledig door de war omdat ik, voor mijn doen, behoorlijk impulsief een telefoon kocht voor mijn spruit die de enige in de klas bleek zonder telefoon. Dat grapje, waar ik overigens geen spijt van heb, koste 40 euro.
Je hoeft geen rekenwonder te zijn om dan te constateren dat er dus voor de rest van de week nog maar 10 euro overbleef.

Dat ging vrij gemakkelijk eerlijk gezegd. Zo wie zo is het heel simpel, geld wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven. Ik kocht deze week alleen melk, brood, bananen, prei, tomaten en sla. We leefden van alles wat er nog in huis was. In de vriezer zaten nog 3 maaltijden, in de voorraadkast ook genoeg om de week door te komen. Het kostte weinig moeite.

Wel zat ik inmiddels een beetje in de stress, de nieuwe bankpas kwam maar niet. Komend weekend hebben de kinderen 2 uitwedstrijden en hebben we ook nog een verjaardag aan de andere kant van het land. Dan is een beetje benzine toch wel gewenst. Net toen ik er over na ging denken om een hulplijn te gaan inschakelen, (lees geld wilde gaan lenen) kwam vandaag toch de nieuwe bankpas. Fijn, kan ik morgen gewoon weer tanken, hoef ik niets te lenen.

O ja, ik ga morgen niet pinnen in de supermarkt. Ik hou me aan het budget van 10 euro, ik heb namelijk nog wat geld over. Eerlijk gezegd heb ik nog voldoende eten in huis. Morgen hoeven we geen eten te berekenen want we eten mee op de verjaardag. Hooguit dat ik even een komkommer en wat appels ga scoren voor zondag. Ja het is nu toch een beetje een sport geworden.
3 opmerkingen:

  1. Knap gedaan! Dat sportgevoel herken ik. Je wordt er fanatiek van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel knap en fijn dat je weer een pasje hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap hoor! Ik heb nog een andere pas (boodschappen rekening en privé rekening) en maak dan geld over naar een andere rekening.

    BeantwoordenVerwijderen