donderdag 26 oktober 2017

Fout kapsel

Volgende week komt de schoolfotograaf. Deze komt elk jaar en voor die tijd wil ik altijd dat de kinderen goed gekapt zijn. Ik hoef nooit een afspraak te maken bij de kapper want ik knip altijd zelf. Van baby af aan knip ik zelf de kinderen. Inmiddels ken ik diverse kapsels. Met het kijken van YouTube filmpjes kom je aardig ver als ongeschoolde thuiskapper. Ik vind het ook erg leuk om te doen. Minder leuk is de troep die het altijd geeft. Meestal kom ik een paar dagen later nog wel ergens een haartje tegen. In de zomer knip ik lekker buiten, dat scheelt.

Natuurlijk spaart het veel tijd en geld uit. Voordat ik bij de dichtstbijzijnde kapper ben, ben ik al klaar met mijn kapsel. De prijzen van de kappers hier in de buurt variëren van 10 euro tot 17,50 voor kinderkopjes. Natuurlijk zijn er ook veel duurdere kappers maar die vallen zo wie zo af.

Waarom weet ik eigenlijk nog steeds niet maar we besloten dit keer naar een echte kapper te gaan. Een vriendin van me gaat daar ook naar toe met haar zoontje en dat haar zit altijd leuk en netjes. Voor de prijs hoefde ik het niet te laten want 10 euro per kind dat kan ik echt wel een keertje missen. Bovendien ga ik zelf ook wel eens naar de kapper dus dan gun ik hun het ook.

Zo gezegd zo gedaan, gisterenmiddag gingen we naar de kapper. Het ging best snel en goed. Alleen bij de jongste deed de kapper er heel lang over. Hij bleef maar knippen, scheren, knippen, scheren en vervolgens heel lang kammen en gel, wax en wat al niet. Kindlief vond het allemaal prima. Lekkere stoel, grote spiegel voor zich. Voor het eerst bij de kapper. Hij genoot.

Thuis gekomen waren we dik tevreden, het zag er goed uit en ze waren weer een ervaring rijker. helaas duurde deze euforie niet lang. Vanavond werden de haren gewassen en wat bleek. Het haar van de jongste is echt heel slecht geknipt. Er staat ergens een streep waar die echt niet behoort te staan. Alsof er vergeten was een opzetstuk op de tondeuse te zetten bovenop het hoofd. Zoals het er uit ziet kwam de kapper daar na 0,4 cm achter want daar stopte het. nu snap ik ook waarom de kapper zo lang met hem bezig was.  Met de gel en wax is dat gisteren goed gecamoufleerd.

Ik vind het sneu voor de kleine, hij was zo gelukkig bij de kapper. Nu blijkt dat het er echt niet uit ziet. Ik heb getwijfeld of ik vanavond zelf de tondeuse ter hand zou nemen om het kapsel bij te werken, want dat kan echt heel goed. Of ik ga morgen terug naar de kapper, iets wat ik normaal gesproken gelijk zou doen. Vind het alleen zo vervelend voor de kleine. Weet ook niet hoe de kapper gaat reageren. Misschien eerst maar even bellen morgen met de kapper.

Wat zou jij doen?

8 opmerkingen:

 1. Ik zou er in ieder geval en belletje aan wagen. Je moet er wel een fijn gevoel aan overhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad vervelend zeg! Ik zou er denk ik wel mee terug gaan. Desnoods met een foto van het mislukte kapsel, zodat je kind niet mee hoeft.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goede oplossing! Vervelend zeg!

   Verwijderen
  2. Daar had ik nog niet aan gedacht, dat zou perfect zijn. Praktisch lukt dat niet goed want waar ik ga is de kleine ;)
   Als hij op school is werk ik. Ik ga morgen toch maar even langs bij de kapper. Vanmiddag heb ik de kapper even gebeld en hij kan zich het kapsel niet herinneren maar we kunnen altijd even langskomen.
   Mijn zoon is op de hoogte, ik heb gezegd dat de kapper een klein stukje vergeten is. Hij vind het geen probleem.

   Verwijderen
 3. Ik zal ook terug gaan. Heb ik zelf ook wel eens gedaan nadat ik thuis kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat heel moeilijk. Ik had t een paar jaar geleden, mijn vaste kapster was daar weg en ik werd door
  iemand anders geknipt die continu zat te kletsen en naar zichzelf in de spiegel zat te kijken. Het schoot niet op en toen werd ze gewaarschuwd dat de volgende klant zat te wachten en ineens knip knip was ze klaar. Toen ik thuis kwam zaten er aan een kant van mijn hoofd hele lange vergeten plukken.
  Ik ben nooit meer terug gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als je de mogelijkheid hebt, teruggaan en ook aangeven dat je eerlijk hadden moeten zijn ipv het verdoezelen ??!!

  BeantwoordenVerwijderen