vrijdag 27 oktober 2017

Opstalverzekering premie verhoging van bijna 60%

Vandaag kreeg ik een brief van mijn woonverzekering. Een keurig pakketje met informatie. Het huidige woonpakket wordt omgezet in een woonverzekering. Keurige overzichten met wijzigingen. Een nieuwe polis en een uitgebreide begeleidende brief. Natuurlijk ook een nota van de nieuwe premie. 

Ik zit al enige tijd bij deze verzekeraar en in de loop van de tijd is de naam een paar keer gewijzigd, evenals de polisvoorwaarden. Ik was daarom ook niet verbaasd dat er weer een wijziging in de verzekering werd gecommuniceerd. Ben ik ooit begonnen met een alles in 1 verzekering met de daarbij behorende korting. Momenteel is alles los gehakt en ook de afschrijvingen vinden apart plaats.  

De nieuwe verandering betreft alleen de  opstal (inclusief glas) verzekering. Terwijl ik de begeleidende brief lees wordt me het een en ander duidelijk. Er vinden veel wijzigingen plaats binnen de opstal verzekering. Sommige zaken veranderen ten nadele van de huidige polis, ander aspecten zijn juist positief voor mij.  

De aansprakelijkheidsverzekering blijft hetzelfde, vooralsnog. Dit is al eerder een losse verzekering geworden en binnenkort ontvang ik hierover bericht. Ben benieuwd. 

De belangrijkste vraag voor mij is natuurlijk, wat gaat me dit dan per maand kosten? Daar wordt heel helder over gecommuniceerd. De premie was tot op heden 13,00 euro. Vanaf volgende maand wordt dit 20,60  euro per maand. Ik moest het even een paar keer overnieuw lezen. Het staat er echt. Een premiestijging van bijna 60% 
Dit betekent dat ik snel op zoek ga naar een nieuwe opstalverzekering. Dit is ook een goed moment om weer op zoek te gaan naar een inboedelverzekering. Deze heb ik opgezegd vanwege de kosten. 

Waar heb jij je opstalverzekering goed en goedkoop geregeld? 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb dat ook meegemaakt bij generali. Wij zijn destijds overgestapt naar nl van nu, zelf regelen online. Vond ik tijdrovend, toen er eens iets was met een kapotte rruit heeft het drie weken geduurd eer er een expert kwam kijken.
    Na de verhuizing hebben we alles weer ondergebracht bij een agent. Het loopt nu via nh1816(????)
    Was vorig jaar de voordeligste optie.en scheelt ons een hoop regelwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip. Helaas is deze niet online te regelen. Er zijn heel veel verzekeringen waar je een agent bij nodig hebt. Sommigen daarvan zijn mogelijk goedkoper dan de online af te sluit verzekeringen. Misschien moet ik gewoon eens langsgaan bij zo een bureau. Mijn ouders hebben ook een super goedkope verzekering maar wel een waar je persoonlijk langs moet.

    BeantwoordenVerwijderen