zondag 21 september 2014

Sinterklaas

Voor deze vrek begint de voorbereiding van Sinterklaas nu al.
Een echte vrek viert misschien helemaal geen Sinterklaas.
Wij gaan het dit jaar zo goedkoop mogelijk vieren, als het even kan met gesloten beurs.

Hoe doen we dat?
-We vieren Sinterklaas op 6 december. Alle chocoladeletters en ander lekkers is dan de helft van de prijs. In sommige winkels word het zelfs weggegeven.
-Alle kinderen krijgen 1 letter, 1 stuk speelgoed, 1 kledingstuk en 1 toilet artikel en 1 boek.
Het is misschien wat flauw om kleding en toiletartikelen te geven. Dit doe ik eigenlijk elk jaar. De jongens vinden een hele zak kadootjes leuker dan allemaal 1 kado.
-Gedurende het jaar deed ik mee met het invullen van enquêtes. Hiermee heb ik inmiddels een aardig bedrag gespaard. Hier word een groot deel van de kado's mee betaald.
-De toiletartikelen worden gekocht van de spaarprogramma's van diverse drogisterijketens.
-De boeken heb ik al/nog van vorige jaar. Deze worden ook vaak weggegeven voor 5 december. Dit wordt voor elk kind een schoen kadootje.
-Vorig jaar kreeg ik van mn werk chocolade lekkers. Dit pakte ik apart in en verdeelde het in de klaarstaande schoenen en schoentjes. Wie weet krijg ik dit jaar weer iets leuks op het werk om door te geven.
-Tegen 5 december krijgen kinderen vaak iets bij winkels bij het zetten van een schoen of bij inleveren van kleurplaat. Dit is een gratis extraatje voor ze.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb je blog vandaag ontdekt. Veel punten van herkenning! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kopka,
  Inmiddels heb ik ook op jouw blog rondgekeken. Inderdaad interessante overeenkomsten, behalve dan dat ik niet zwanger ben :) . Ik ga jouw blog volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog, jammer dat ik hem nu pas tegenkom... (hoewel, ook wel weer leuk, heb ik weer flink wat te lezen ;) )

  Over de chocoladeletters met korting: dit heb ik ook vaak gedaan, maar ik merk wel dat de supermarkten steeds meer afgepast gaan kopen. Vorig jaar hebben we veel stress gehad om nog ergens een chocoladeletter te vinden...

  Ik weet niet of jullie een C1000 in de buurt hebben, maar die hebben momenteel een leuke spaaractie dat je 5 zegels moet sparen en dan krijg je een boek met korting voor maximaal 4 euro per stuk. Mijn moeder heeft al 3 boeken voor Tobias gekocht om weg te geven met zijn verjaardag (2 november), sinterklaas en kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier helaas geen c1000. Vroeger wel, uit die tijd heb ik nog een hele voorraad sinterklaasboeken.
  Heb hier nog een voorraad kinderboeken liggen, gespaard bij de Total. Die boeken zijn wel voor iets oudere kinderen.

  Maar bedankt voor de tip.

  Wat betreft de chocolade letters.....de populaire letters zijn er al uit, met wat fantasie kies ik dan een andere letter. Bv eerste letter leeftijd op laatste letter naam oid.

  BeantwoordenVerwijderen