woensdag 28 januari 2015

Hoeveel ben je waard?

Dit programma van sbs6 is al een tijdje op de buis. Meestal verbaas ik me over hoe mensen (niet) met geld om gaan.
Ook snap ik vaak niet dat mensen met een behoorlijk inkomen toch recht hebben op zorgtoeslag. Nog verbazingwekkender is het feit dat mensen met een behoorlijk inkomen toch niet rond kunnen komen.

Hoeveel ik zelf waard ben?  Ligt een beetje wat mijn huis waard is, actuele cijfers ontbreken. Als ik uit ga van de woz waarde, mijn spaargeld en inboedel bereken kom ik uit op een bedrag van ruim 5 miljoen euro. Elk kind taxeer ik op een miljoen euro (minimaal) Qua spaargeld en overwaarde komt daar een bescheiden bedrag bij. Zo kom ik op een bedrag van ruim 5 miljoen euro.

Het eerste seizoen had ik het idee dat er af en toe echt iemand van straat werd geplukt. Inmiddels lijkt het er meer op dat de kandidaten zichzelf hebben aangemeld voor het programma. Prima verder maar dat is misschien niet de doorsnee man of vrouw op straat.

De aflevering van vanavond heb ik al gezien. Vooral de tweede helft van het programma vond ik wel grappig. Een jong stel wat zuinig omgaat met geld, lekker hamstert, een leuke hobby heeft en aardig wat geld per maand overhoud.
Gewoon leuk om te zien. Vanavond sbs6 21.30 uur.

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk,die taxatie van je kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het nog nooit gezien, klinkt wel leuk opzich :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was een leuk stukje. Ik vond het alleen jammer dat het direct zo serieus was. Een wijntje op zijn tijd, bij wijze, kan geen kwaad. Kortom met bewust met je geld omgaan kan ook zijn af en toe met mate even de boel de boel laten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze sprongen wel eens uit de band met een pizza :)

   Verwijderen
  2. Das waar. Doe eens gek ;-) bovenal hadden ze de zaken erg goed overdacht.

   Verwijderen
 4. Was inderdaad leuk om te zien, knap hoor dat jonge stel die het zo goed op orde hadden allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen