vrijdag 9 januari 2015

Kritisch hamsteren

Oke, ik zal het maar gelijk bekennen, ik ben een hamsteraar. Voorheen leefde ik van hamsterweken naar hamsterweken. Ik gebruikte ze om de voorraden aan te vullen. Vroeger sloeg ik ook in die periode luiers in voor een half jaar.
Hoewel ik  wist dat januari direct zou beginnen met de hamsterweken was ik er toch een beetje door overvallen. De feestdagen waren duurder uitgevallen dan me lief was. Mijn voornemen om begin januari rustiger aan te doen met  boodschappen doen werd hierdoor ernstig verstoord.

Om de schade toch enigzins te beperken ben ik overgestapt van doorsnee hamsteraar naar zeer kritische hamsteraar. Een aantal aanbiedingen zijn uitermate geschikt en voordelig voor mij. Bijvoorbeeld de aardappelen en de kaas kan ik rustig inslaan want hiervoor betaal ik minder dan de prijs die ik normaal hiervoor betaal.
Andere zaken zoals de rookworst die ik bijna had ingeslagen is weliswaar het bekende rookworst merk, maar mijn eigen merk is toch 26 cent goedkoper dan de 1 + 1 actie van de hamster.

Dit geldt eigenlijk voor de meeste hamster producten. De producten die ik normaal niet koop ga ik natuurlijk nu ook niet kopen ook al zijn ze de helft van de prijs.
De hamsteraanbiedingen voor volgende week zijn al te zien appie, de superhandige app van de hamsterwinkel.
Ik heb geen aandelen van deze winkel mocht je dat denken, ze verdienen vast wel aan mij maar wat mij betreft zo min mogelijk.
Op naar de volgende goedkope boodschappen week.

7 opmerkingen:

 1. Ik ben ook wat kritischer geworden. Wil alleen morgen nog wel wasmiddel gaan halen... ben voor veel wasmiddel allergisch, dus ik wacht altijd tot de 1+1 gratis acties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Momenteel gebruik ik zelfgemaakte wasmiddel, kost ook bijna niets. Ook handig bij allergieën.

   Verwijderen
 2. Als je er inderdaad even wat langer bij nadenkt, bij wat je koopt, bijvoorbeeld door ook even de kiloprijs te checken, dan voel je je bijna bedonderd door die aanbiedingen, he? Allemaal A-merken, dus blijven opletten...!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vermelden van de kiloprijs is inderdaad uiterst handig. Is tegenwoordig verplicht toch? Zie het tenminste wel altijd bij de supers waar ik vaak kom.

   Verwijderen
  2. Geen idee of het verplicht is... Ik doe het al jaren... ;-)

   Verwijderen
 3. Zo goedkoop zijn de aardappels niet. Ik heb ze ook gekocht maar zag in de folder van LIDL voor volgende week 10 kilo voor € 1,59. Ik had spijt maar koop er volgende week nog maar wat, kunnen we een tijdje vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk eens aan, dit is waardevolle info. De aardappelen zou ik morgen gaan inslaan vanwege plaatsgebrek in de fietsmand. Ga ik mooi volgende week naar de Lidl. Thanx

   Verwijderen