donderdag 8 januari 2015

Wie de schoen past...

Schreef ik gisteren over mijn schoenentik uit mijn verleden die nu goed van pas komt, vandaag een ander schoenendingetje.
Wat ik me de laatste tijd afvraag, tot hoever kun je schoenen opdragen?
De schoenen waar ik gisteren over schreef zijn mijn nette schoenen. Daarnaast heb ik ook een voorraad schoenen die toch wat aan het slijten zijn. Ze lopen nog prima maar je ziet dat ik er al heel wat kilometertjes op heb gelopen. Poetsen helpt ook weinig meer. Toch lopen die schoenen nog prima, zijn waterdicht en te goed om weg te gooien. Het zijn ideale schoenen om mee te klussen of in de tuin te werken. Alleen, wat moet ik met 5 paar tuin- en klusschoenen? Zoveel klus ik nou ook weer niet.

Als ik zo om me heen kijk op school, op het werk of op straat lijkt het of iedereen zo uit de schoenenwinkel komt lopen. Zelfs in de speeltuin zie ik kinderen met hun mooiste schoentjes aan klauteren. Ik moet bekennen dat ik zelf toch nog wel eens over straat ga met enigszins versleten schoenen. Dat ziet er misschien wat armoedig uit maar dat is dan maar zo. Zonde om nog loopbare schoenen weg te gooien.

Voor de kinderen geldt dit niet, die hebben altijd goede schoenen aan naar school. Ik ben die moeder die uit school speelschoenen aantrekt bij kindlief. Soms betekent dat dat ik die schoenen meeneem als ik de kinderen 's middags uit school haal en we direct naar de speeltuin gaan.

3 opmerkingen:

  1. Misschien erg simpel,maar ik draag schoenen tot ze echt kapot zijn. Eén paar houd ik netjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik draag schoenen ook helemaal af. Vind het zonde om ze weg te gooien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oke, dus als ik iemand zie lopen met aardig versleten schoenen is dat dus Izerina of Daantje. :) Ik zie echt nooit iemand met versleten schoenen lopen (behalve dan af en toe iemand met afgetrapte gympen)

    BeantwoordenVerwijderen