dinsdag 13 januari 2015

Gewonnen!

Eindelijk heb ik een geldverslindende angst overwonnen. De postcodeloterij! Ik betaal al jaren aan die club. De hoogste prijs die ik won was 17,50. Verder wat prijzen van 5 euro en de bekende ijs- en stroopwafelprijzen. Ik wilde wel stoppen maar durfde niet. Bang om buren miljonair te zien worden terwijl ik net de club had opgezegd na 20 jaar.

Nu durf ik wel. Waarom? Omdat ik tevreden ben met wat ik heb en met wat ik verdien. Ook heb ik afgelopen jaar een start gemaakt met het sparen van een ton. Ja ik ben tevreden met een ton, de hoofdprijs heb ik al, gezonde kinderen!
Wat ook een reden is om op te zeggen is het feit dat iedereen kan nagaan waar de prijs is gevallen en ik niet zo nodig op tv hoef. Als ik win weet gelijk iedereen het. Ik zit niet te wachten op bekendheid. Dan komen je 'vrienden' bedelen, durf je misschien niet meer in het donker over straat, misschien bang dat je kinderen worden lastig gevallen.
Misschien zal er geld mijn deur voorbij gaan maar wat ik zeker weet is dat het me zeker 11,25 euro per maand bespaart.

Het schijnt nog niet mee te vallen om de postcodeloterij op te zeggen. Ze proberen je vast te houden, over te halen om te blijven.
Ik heb gelijk maar even de daad bij het woord gevoegd, ik heb opgezegd, via de website. Ook via de website wordt flink ingespeeld op je gevoelens. 90 goede doelen worden niet meer door u gesteund, dit jaar meer kans en hogere prijzen dan ooit en nog meer sentiment. Uiteindelijk ontving ik de bevestigingsmail. Binnen 1 week wordt de opzegging verwerkt.

8 opmerkingen:

 1. Goed dat je het hebt opgezegd. de Postcodeloterij speelt toch altijd een vies, psychologisch spelletje vind ik... Inspelen op de angst dat je buren wel winnen en jij niet...

  Mijn ouders hebben trouwens wel regelmatig prijs, maar meestal is het een bak ijs of kaartjes voor een musical. Nooit geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben deze ook een aantal jaren geleden opgezegd, we kregen nadien nog veel reclames heel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je! Wij zijn er net mee begonnen juist. Maar ik ben toch van plan het weer op te zeggen want we kunnen het beter gebruiken voor andere dingen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. N.a.v. dit stuk van jou heb ik het net onmiddellijk opgezegd.
   Dankjewel dus ;-)

   Verwijderen
  2. Nee toch, en de goede doelen dan :)

   Verwijderen
  3. Tja...tja...we zijn zelf ook een goed doel toch? :-)

   Verwijderen
 4. nu ben je tenminste zeker van ja 11.25 per maand (135 euro per jaar )
  je kan daar veel leukere dingen mee doen

  BeantwoordenVerwijderen