zaterdag 24 januari 2015

Boodschappen besparingstips

Wekelijks maak ik een uitgaven overzicht van de boodschappen.
Het is mijn streven om hier steeds minder aan uit te gaan geven.
Onder de boodschappen versta ik alle levensmiddelen, schoonmaak- en toiletartikelen.
Momenteel schommel ik rond de 75 euro met rond 'oud en nieuw' een pijnlijke uitschieter.

Er zijn talloze manieren om minder uit te geven aan je boodschappen. Je kan het zo simpel of extreem maken als je zelf wil. Je kan in vuilnisbakken gaan zoeken, je eigen eten verbouwen, onkruid eten, jezelf uitnodigen tijdens het eten bij vrienden of familie, kippenvoer eten enzovoort.
Iedereen heeft zo zijn eigen manieren om te besparen op het boodschappen budget.

Heel veel van deze tips laat ik links liggen, de dingen die ik wel doe wil ik graag delen.

Algemene tips om mijn uitgaven laag te houden:
-Voor alle producten die ik regelmatig gebruik weet ik waar ik deze het goedkoopst kan halen. Deze prijzen veranderen regelmatig dus blijf ik steeds weer de prijzen controleren per winkel.
Dit betekent dat ik wekelijks in diverse supermarkten kom voor de boodschappen. Is dat veel werk? Nee, ik kombineer een bezoek aan een supermarkt meestal met de aanbiedingen die er zijn. Dus mocht er een goede aanbieding bij AH zijn dan haal ik daar direct de basisproducten die in die winkel het goedkoopst zijn.
Besparen op boodschappen is vaak centenwerk. Als je op elk product een paar centen kan besparen scheelt dat euro's per week en zelfs tientallen zo niet honderden euro's per jaar. Tel uit je winst.
-Elke week scan ik op internet de aanbiedingen van de winkels waar ik regelmatig kom. Aan de hand daarvan bepaal ik wat er word gegeten en welke winkels ik bezoek die week.
-Over het algemeen zijn groenten en fruit goedkoper op de markt en bij de Liddel. Ondanks dat gegeven blijf je de andere supermarkten in de gaten houden want ze hebben vaak leuke groenten en fruit aanbiedingen.
-Ook per filiaal van dezelfde supermarktketen kunnen de prijzen soms verschillen.


Praktische tips:
-Volkorenbrood koop ik bij de Appie, 2 voor 1,63
-Aan het eind van de dag prijs Appie zijn brood af met 35%
-De Hoogvleet prijst zijn vlees 2 dagen van te voren af met 50%, dit geldt ook voor zuivel en voorgesneden (soep) groenten
-De gele olifant geeft producten met houdbaarheid van vandaag (behalve brood)  gratis mee, zie den 7 zekerheden van deze winkel.
-Appie heeft regelmatig producten die uit het assortiment gaan, deze zijn afgeprijsd met 50%.
-Schoonmaak en verzorgingsproducten koop ik voornamelijk als deze 1 + 1 gratis zijn.
-Voor veel artikelen heb ik een maximum bedrag, zo mag 2 kilo sinaasappels nooit meer dan 2 euro kosten, een net mandarijnen nooit meer dan 1,26 en voor vlees wil ik per dag niet meer dan 2 euro betalen.
-Melk is momenteel bij Appie 10 cent goedkoper dan bij de andere supers.
-Let op de prijs die op je kassabon staat, als deze niet klopt ga dan direct naar de klantenservice.
-Bij de aktion kun je veel verzorgings- en schoonmaakproducten zeer voordelig kopen.Zo nu ga ik ff boodschapjes doen :)

6 opmerkingen:

 1. Deze week 103 euro aan boodschappen, komt in de buurt wat we graag willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk eens aan, dit gaat de goede kant op. Misschien kun je ook nog wat met bovenstaande tips.

   Verwijderen
 2. En, de boodschappen nu binnen?
  Nog leuke koopjes gescoord of viel het tegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit keer geen extra korting. Eerder deze week wel. De hagelslag en koffiemelk groot ingeslagen, 50% korting ivm product uit assortiment.

   Verwijderen
 3. Centenwerk gaat mij te ver, dan moet ik kilometers fietsen om alles bij elkaar te sprokkelen. Lidl is dichtbij en die vind ik redelijk goedkoop maar ze hebben niet alles wat ik gebruik. 75 Euro per week is netjes, zoiets geven wij ook uit, maar ik probeer het nog wel omlaag te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat dat betreft ben ik verwend met 4 supermarkten aardig dichtbij. De Aldi heeft ook regelmatig mooie aanbiedingen maar die zit ook niet bij mij in de buurt. Die laat ik meestal aan mn neus voorbij gaan.
   Zelf vind ik de eurochopper producten goedkoper dan de liddel producten. Alleen qua fruit en groente ben ik daar over het algemeen goedkoper uit. Melk, eieren, boter, aardbeiendrink, schoolpakjes sap, vermicelli en brood betaal ik bij Appie veel minder momenteel. Ligt er natuurlijk ook aan welke producten je nodig hebt :)

   Verwijderen