donderdag 15 januari 2015

Missie verlengd

Volgens mijn blog over uitstelgedrag had ik nu klaar moeten zijn met mijn behangklus. Ik dacht dat ik het ruim had berekend en wel in 2 dagen klaar kon zijn.
Helaas, het is nog niet af.
Waar zat het probleem? Ik ben dinsdag gelijk begonnen. Eigenlijk was ik maandag al begonnen om behang te zoeken, ik was ervan overtuigd dat we nog een voorraad behang hadden. Er was wel behang maar dat was kinderbehang, dat hoef ik niet zo nodig in mijn gang te hebben.  dat was de eerste tegenvaller, ik heb verschillende mensen gevraagd maar niemand had behang liggen. Dinsdag ben ik 3 kringlopen afgefietst want in het verleden had ik daar wel eens wat rollen behang gezien. Helaas, tevergeefs. Uiteindelijk maar bij de bouwmarkt behang gehaald voor de helft van de prijs, dat wel. je bent zuinig of je bent het niet ;)

Het afkrabben van het behang heeft me meer dan 5 uur gekoste. Gelukkig had ik veel hulp, overijverige kinderen haalde behalve het behang ook stucwerk van de muur. Tussendoor natuurlijk gewoon kinderen naar en van school halen, eten en drinken, billen vegen, treinbanen inspecteren, goedbedoelde hulp belonen, huiswerk maken en een kapotte knie weer beter maken. Gelukkig was regende het de hele dag zodat ik niet in de verleiding kwam lekker naar buiten te gaan.
Goed en dan nu de stand van zaken: de gaten in de muur zijn opgevuld en moeten nu drogen. Daarna kunnen we overgaan naar de laatste fase en dat is behangen. Het behang ligt klaar, de behangtafel staat ook al te wachten.

Op zich geeft het wel een goed gevoel dat het bijna af is. Aan de andere kant klopt de theorie over uitstelgedrag toch niet echt helemaal in mijn geval. Ik denk dat als ik de afgelopen dagen kindvrij was geweest het behang er al op had gezeten.
Maar goed, nog even en ik kan gaan genieten van een prachtig behangen muur.

4 opmerkingen:

 1. Goed dat je al het voorbereidingswerk al af hebt, joh! En vanaf nu wordt het er alleen maar mooier op... Maak je ook een foto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto's genoeg, voor tijdens en alle helpers.....heb alleen geen idee hoe ik die toevoeg. Ben daar nog niet zo bedreven in. Als behangklus helemaal af is zal ik een poging wagen.

   Verwijderen
 2. Mooi hoor dat je zover bent nu. Met kinderen is het uiteraard altijd afwachten hoe snel alles vordert. Maar je bent dus wel gewoon bezig zonder uitstel, super toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt inderdaad als overmacht. Goed zeg dat je het bijna af hebt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen