woensdag 25 februari 2015

Kleine kinderen kleine zorgen....

....grote kinderen grote zorgen.
Het lijkt soms of mijn een na oudste zoon een goochelaar is. Hij laat dingen verdwijnen.
Zo zijn er nu al in de periode dat hij op het voortgezet onderwijs zit al 4 fietsen van hem  verdwenen.
Ook is hij goed in het laten verdwijnen van sleutels, regenkleding en sportkleding.
Het is een lieve jongen hoor, bepaald niet dom en heel sociaal.   Oké,  hij is liever lui dan moe, komt niet altijd op tijd thuis en kan somige dingen 'vergeten' maar verder heb ik weinig te klagen.

Deze week bleek dat er wederom een fiets van hem pleitos is. Nadat fiets nummer 1 verdween heeft hij nooit meer een mooie fiets gekregen. Hij moet dagelijks een flink stuk fietsen naar school dus de een stevige fiets is echt nodig, die kreeg hij, niets meer en niets minder. Hij heeft meer dan eens noodgedwongen naar school moeten lopen. Ook ga ik echt niet elk jaar nieuwe regenkleding voor hem kopen en als sleutels kwijt zijn is hij helemaal de klos.

Je hoopt natuurlijk dat zo'n jongen van zijn fouten leert maar niets is minder waar. Nu dus weer een fiets kwijt. We hadden als afspraak dat hij de fiets alleen mocht gebruiken voor school. Dus na schooltijd fiets thuis brengen en dan moest hij ver de er zelf voor vervoer zorgen. Ook dit is dus een niet afdoende maatregel gebleken.

Af en toe bekruipt me de gedachte dat die fietsen niet worden gejat maar op een andere manier verdwijnen. Ik hoop het echt niet maar misschien geeft hij ze gewoon weg of verkoopt ze. Het is een slechte gedachte ik weet het. Maar in mijn hele leven is slechts 1 maal mn fiets gestolen. Hij scoort in een paar jaar 4 verdwenen fietsen.

Hij zit nu vlak voor zijn examen, zonder fiets. Het klinkt hard maar hij zorgt de komende tijd maar zelf voor vervoer. Dit hadden we ook afgesproken met hem de vorige keer dat zijn fiets verdween. Het geld groeit niet op mijn rug en hij zou oud en wijs genoeg moeten zijn om dit zelf op te lossen. Het doet me wel pijn en ik heb met hem te doen maar het houd echt een keer op. Toch?


5 opmerkingen:

 1. Hij is toch niet zo verstrooid,dat hij zijn fiets ergens neer zet en later niet meer weet waar?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn eerste gedachte was ook verstrooid. Of zijn er andere invloeden/ behoeften, lastig hoor. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wordt leuk als hij auto gaat rijden....auto kwijt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai, vervelend zeg!
  Ik kan me die slechte gedachte van jou wel voorstellen moet ik zeggen. Ik hoop voor je dat het dat niet zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He bah! Vervelend. Zou nog niet weten wat ik in een dergelijke situatie zou doen, maar zoals je zegt: het geld is toch een keer op hé?

  BeantwoordenVerwijderen