maandag 9 februari 2015

Water naar de zee dragen

Vorige week kwam de eindberekening van ons waterverbruik.
Het resultaat viel nogal tegen. We bespaarden slechts 16 m3 (€17,92) vergeleken met het jaar daarvoor, terwijl we nogal wat waterbespaaracties hadden ingevoerd. Zo douchte ik de helft minder/korter dan voorheen. Het zuinigste wasprogramma van de wasmachine werd gebruikt en het eerste, nog koude douchewater werd opgevangen voor tuin en toilet.

De enige oorzaak voor de tegenvallende besparing die ik kan vinden ligt in het feit dat ik fanatieker ben gaan tuinieren. De moestuin is groter dan voorheen en zodoende zal er iets meer water zijn verbruikt.
Toch doen we het relatief vrij goed als we de waterleidingmaatschappij mogen geloven. Gemiddeld gebruikt 1 persoon 50 m3 per jaar. Wij zitten met zn allen op 140 m3 per jaar

Nu is water relatief goedkoop en valt er daarom een beperkte winst te halen, toch wil ik ook deze rekening omlaag hebben. Daarom zal ik de komende tijd scherper gaan letten op het verbruik. Net als gas en electriciteit zal ik regelmatig de meterstand opnemen. Wie weet verschaft me dat iets meer inzicht en kan ik zo het wat water verbruik verminderen.

4 opmerkingen:

 1. Kun je geen regenwater opvangen voor de tuin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb hier nog ook aan gedacht, maar wil even wachten tot de jongste iets ouder is, ik vind een bak/ton water beetje griezelig.

   Verwijderen
 2. Goed idee van Izerina. :) By the way: heb jij toevallig behoefte aan compostwormen voor je groententuin? :) Ik heb over namelijk!!

  http://sandagroen.blogspot.nl/2014/06/gratis-tuinaarde.html (oud blogje, maar geldt nog steeds!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je aanbod. Ik heb hier een composthoop maar zonder wormen. Het is een open hoop met tuinafval en geselecteerd keukenafval. Die wormen kruipen dan gelijk er uit denk ik.

   Verwijderen