vrijdag 28 november 2014

Goedkope stroom wordt heel duur

Een jaar geleden ben ik overgestapt naar een goedkopere energieleverancier. Prettige bijkomstigheid was dat deze alleen maar groene stroom levert.  Afgelopen jaar probeerde ik zo veel mogelijk te besparen. De droger werd niet meer gebruikt, ik douche de helft korter, ik let op sluipverbruik en ga zo maar door.

Supertrots was ik dan ook dat uit het verbruiksoverzicht van de energieleverancier blijkt dat ik gemiddeld 40 % energie heb bespaard. Oké het was vorig jaar een zachte winter, maar toch. Ik krijg dus 40 % terug van wat ik per maand heb betaald. (iets minder want ik heb het maandbedrag een tientje lager gezet)

Nu werd ik verblijd met een nieuw aanbod van mijn huidige energieleverancier wat maar liefst 25 euro duurder is per maand dan wat ik nu betaald. Het bedrag per kWh is met 1 cent gestegen. Het gas tarief is zelfs met 5 cent gestegen.

Huh? Heeft mijn energieleverancier niet in de gaten dat ik echt goed groen bezig ben geweest. Ik was eigenlijk voornemens om de rest van mijn leven bij deze energieleverancier te blijven maar ik ga ze eerst maar eens even contacten en daarna verder kijken. Dit kan toch niet.

2 opmerkingen:

  1. Dat is vreemd. Wij gaan een halve cent per kwh minder betalen. Ik dacht,dat dat overal zo was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien had ik al een heel scherp tarief. Gas wordt zelfs 5 cent duurder.
    Heb vanmiddag even goed lopen zoeken en vergelijken maar tot nu toe geen vergelijkbare tarieven gevonden, dus wat ik nu betaal.

    BeantwoordenVerwijderen